cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » ”Copii fără etichete” – concurs organizat de ”Salvaţi copii”

”Copii fără etichete” – concurs organizat de ”Salvaţi copii”

Publicat în 24.02.2013 la ora 20:46

Organizaţia neguvernamentală, independentă şi non-profit ”Salvaţi copii”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, derulează anual, în peste 250 de şcoli generale şi colegii, proiectul educativ ”Şi noi avem drepturi”. În cadrul acestui proiect, este organizat anual concursul ”Drepturile Copilului”, la care participă şi sunt premiaţi elevi din cadrul instituţiilor de învăţământ partenere, copii care au manifestat un interes deosebit în promovarea drepturilor copilului.

La concurs pot participa toate şcolile din ţară în care voluntari ai organizaţiei sau cadre didactice au desfăşurat dezbateri privind drepturile copilului, activităţi curriculare sau extracurriculare pe tema cunoaşterii şi promovării acestor drepturi, dar şi şcolile care şi-au manifestat interesul de a participa cu proiecte privind drepturile copilului.

Concursul din acest an poarta titlul ”Copii fără etichete!”, iar tema este nondiscriminarea copiilor, un principiu fundamental prevăzut în Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului şi în legislaţia româna, Legea nr. 272/2004 penrtu protecţia drepturilor copilului.

La concurs se pot înscrie copii din clasele V-VIII, organizaţi în echipe de 3-5 elevi, din aceeaşi clase sau din clase diferite ale aceleiași şcoli până la data de 20 mai 2013. Pentru a participa la concurs, fiecare ecipă va trimite la adresa de e-mail: concursuldrepturilecopilului@gmail.com o prezentare a activităţilor şi rezultatele proiectului, împreună cu fișă de concurs, însoţite de materialele elaborate de copii în cadrul proiectului până la data de 20 mai.

În perioada 20 mai 1 iunie 2013 se va realiza evaluarea proiectelor de către un juriu compus din reprezentanţi ai MEN, ai Consiliului Naţional al Elevilor, voluntari ”Salvaţi Copiii”, copiii câştigători în ediţiile anterioare, specialişti şi persoane publice. Pe baza punctului obţinut, în iulie 2013, primele zece echipe clasate vor fi premiate, iar proiectele vor fi promovate

Facebook 

Acest articol a fost citit de 219 ori

”Copii fără etichete” – concurs organizat de ”Salvaţi copii”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *