cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Contribuţie a tehnicii din Cugir, premiată cu Medalia de Aur de către Institutul Naţional de Inventică

Contribuţie a tehnicii din Cugir, premiată cu Medalia de Aur de către Institutul Naţional de Inventică

Publicat în 25.07.2016 la ora 12:00

colegiul-id-lazarescu-cugir-2015Într-o reuniune desfăşurată recent la Universitatea din Iaşi, Institutul Naţional de Inventică a decernat Diploma „Gold Medal” (Medalia de aur), prof. dr. ing. Gheorghe Ioan Vuşcan (Universitatea Tehnică Cluj-Napoca) şi dr. ing. Alexandru Cătălin Micaciu (Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir).

Preţioasa recunoaştere a fost acordată pentru realizarea: „Dispozitiv de ascuţit scule aşchietoare cu suprafeţe elicoidale, adaptabil pe maşini de rectificat plan”. Agregatul are la bază o cuplă cinematică de tip inel – arbore pentru generarea mişcării elicoidale. După cum ne spunea Alexandru Micaciu, această variantă constructivă a făcut parte din teza sa de doctorat şi a fost brevetată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM), în noiembrie 2015. Diploma „Gold Medal” poartă semnătura Preşe­dintelui pentru Inventică 2016, prof. Boris Plahteanu şi a managerului general al Institutului Naţional de Inventică, prof. Neculai Seghedin.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 372 ori

Contribuţie a tehnicii din Cugir, premiată cu Medalia de Aur de către Institutul Naţional de Inventică
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.