cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Continuă lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului din Cugir

Continuă lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului din Cugir

Publicat în 18.07.2013 la ora 22:04

Corpul de clădire care găzduieşte secţiile Chirurgie şi Interne ale Spitalului Orăşenesc Cugir (veche de peste 60 de ani) se află de aproape două luni, într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, care potrivit conducerii unităţii va dura cel puţin un an de zile. Un demers deloc uşor, dar destul de necesar dacă ţinem seama de faptul că investiţia pentru această locaţie este menită să confere siguranţa clădirii şi să îmbunătăţească confortul celor care vor veni aici să-şi vadă de sănătate.

Spital-Cugir-ReparatiiDupă cum ne spunea şeful de lucrări Dumitru Sava, reprezentant al firmei SC Compact Construct SRL Alba, în cadrul proiectului tehnic sunt prevăzute lucrări de consolidare ale clădirii, reparaţii exterioare şi anvelopare clădire, turnare plăci de beton şi finisaje interioare, zugrăveli, pardoseli PVC, recompartimentări camere, montare aparate pentru aer condiţionat, înlocuire tâmplărie, instalaţii sanitare şi electrice. Tot în proiect există cuprinsă şi amenajarea unei rampe pentru accesul ambulanţei.

“Am demarat investiţia pe palierul din stânga clădirii în aşa fel încât să rămână posibilitatea desfăşurării parţiale a activităţilor medicale pe tronsonul situat în partea din dreapta clădirii, având grijă pe cât se poate, deşi nu este deloc uşor, să nu conturbăm activităţile sanitare şi nici liniştea pacienţilor. Deocamdată ne aflăm în grafic cu ritmul lucrărilor şi acţionăm cu o echipă formată din7 muncitori, dar pe parcurs, în funcţie de complexitatea lucrărilor, numărul acestora vă creşte, astfel încât să putem respecta termenele prevăzute în contract”, ne-a declarat Dumitru Sava.

Pentru prima parte a investiţiei s-a alocat suma de 1 milion de lei, finanţare de la bugetul local, urmând ca pe parcurs să fie alocate sume de până la 2,3 milioane lei, necesare pentru finalizarea investiţiei.  Potrivit informaţiilor primite de la conducerea unităţii de sănătate există speranţa că pe parcurs să se găsească fonduri şi pentru reabilitarea şi modernizarea policlinicii.

C.P.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 533 ori

Continuă lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalului din Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *