cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consilul Local al orașului Cugir a aprobat programul „Campania – Curațenia de Primăvară 2019”

Consilul Local al orașului Cugir a aprobat programul „Campania – Curațenia de Primăvară 2019”

Publicat în 09.02.2019 la ora 10:00

În ședința de la finalul lunii ianuarie, legislativul din Cugir a aprobat, proiectul de hotărâre al administrației publice locale intitulat  ”Campania –Curǎţenia de Primǎvarǎ în Oraşul Cugir – 2019”, care urmează să se desfășoare în perioada 1 martie –  13 aprilie 2019.

Demersul primăriei, aprobat de Consiliul Local, vizează acțiuni organizate pentru 25 de zone din Cugir și Vinerea, cuprinzând zeci de activități etapizate, precum: igienizarea străzilor, albiile râurilor,  cozmetizarea arborilor de pe principalele artere ale localităţii, plantare puieţi, arbuşti ornamentali, semănat seminţe de iarbă, etc.

Va fi o perioadă în care cetăţenii, instituţiile publice, agenţii economici şi asociaţiile nonguvernamentale sunt chemați să se implice în mod activ alături de lucrătorii primăriei la curăţenia de primăvară. Pe toată perioada campaniei, Biroul Admunistrarea Domeniului Public și Prvat va asigura transportul deşeurilor vegetale rezultate şi va monitoriza buna desfăşurare a acţiunii.

Pentru eficientizarea campaniei, administrația locală v-a realiza parteneriate cu școlile, bisericile, asociațiile nonguvernamentale, asociațiile de proprietari și agenții economici din oraș, care, pe lângă curățenia în incinta obiectivelor proprii, vor acționa pentru igienizarea și a altor zone din oraș.

Potrivit programului stabilit, primăria va interveni și pentru refacerea carosabilului deteriorat în urma sezonului rece, precum și pentru reabilitarea trotuarelor, acolo unde se impune acest lucru.

Neîndeplinirea obligaţiilor stabilite prin PROGRAMUL campaniei constituie contravenţie şi se sancţioneazǎ conform prevederilor HCL nr.79/2011 așa cum a fost modificată prin Anexa la HCL nr. 50/2013 prin care s-a aprobat modificarea și completarea Regulamentului de ordine publicǎ şi gospodǎrire comunalǎ în Oraşul Cugir.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 263 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.