Rămâi conectat

Administraţie

Consiliul Local Cugir a suplimentat aproape 1.400.000 de lei pentru funcţionarea şi dezvoltarea urbei

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Primarie-CUGIR-358În şedinţă extraordinară, Consiliul Local Cugir a aprobat joi, alocarea sumei de 1 milion de lei din excedentul înregistrat la finele anului 2013, pentru acoperirea temporară, în anul 2014, a golurilor provenite din decalajele dintre veniturile şi cheltuielile secţiunii de funcţionare.

Potrivit Raportului de Specialitate al directorului economic, la data de 31.12.2013 soldul contului de excedent al bugetului local, după acoperirea deficitului din secţiunea de dezvoltare, este de 3.586.584,86 lei. Motivaţia Direcţiei Economice este aceea că încasările ce se vor realiza în perioada imediat următoare nu vor acoperi cheltuielile de funcţionare de la începutul acestui an, atât la nivelul aparatului propriu cât şi în instituţiile subordonate. În acelaşi cadru, aleşii locali au fost de acord cu alocarea sumei de 351.174,94 lei din contul de excedent al bugetului local, pentru acoperirea definitivă a deficitului secţiunii de dezvoltare, înregistrat la data de 31.12.2013. În situaţia de faţă execuţia bugetară la data de 31.12.2013 s-a încheiat cu un excedent de 199.552,61 lei la secţiunea funcţionare şi un deficit de 351.174,94 lei la secţiunea dezvoltare, deci pe total buget local un deficit de 151.622,33 lei. De menţionat că, în condiţiile în care secţiunea funcţionare/dezvoltare înregistrează deficit, consiliile locale au obligaţia de a aproba prin hotărâre acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului, până la data de 10.01.2014, inclusiv.

C. P.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    prodan elvira

    16.01.2014 la 13:46

    Poate nu neaparat un raspuns sau comentariu,dar un lucru care ne doare si din cite stiu ,cunoscut de edilii Cugirului…cind se va lua o masura in ceea ce priveste transportul public din orasul nostru…e o nemultumire generala,si e sub orice critica, se incalca multe legi,mai ales cele de SIGURANTA CIRCULATIEI…asteptam un raspuns noi cei care stam mai departe de CENTRUL..cel frumos cu trotuare,alei,pentru care sunt bani…f.bine…dar ginditi-va si la noi cei de pe strada RiulMic,care ne rupem picioarele pe un trotuar plini de gropi si care ne este promis doar in campaniile electorale…asteptam un raspuns,si un AN NOU MAI BUN VA DORIM!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Consiliul Local Cugir face un împrumut de peste 7,6 milioane lei, din venituri din privatizare, pentru proiecte nefinalizate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat în ședință extraordinară, contractarea de la Ministerul Finanţelor a unui împrumut din venituri din privatizare în valoare de 7.614.000 lei, cu o maturitate de maximum 5 ani.

Potrivit hotărârii adoptate, contractarea împrumutului se face pentru proiectele nefinalizate: „Reducerea emisiilor de carbon in orașul Cugir bazata pe Planul de Mobiliate Urbana Durabilă” și ”Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educatională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir.

Din bugetul local al orașului Cugir se asigură integral plata serviciului anual al datoriei publice locale aferent împrumutului.

Pe întreaga durată a serviciului datoriei publice locale, ordonatorul principal de credite are obligaţia să publice pe pagina de internet a orașului Cugir următoarele date: hotărârea Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum şi orice modificări şi/sau completări ale acesteia; valoarea împrumutului contractat, în valuta de contract;  gradul de îndatorare a orașului Cugir; durata serviciului datoriei publice locale, cu precizarea perioadei de graţie şi a perioadei de rambursare a împrumutului; dobânzile, comisioanele şi orice alte costuri aferente fiecărei finanţări rambursabile; plăţile efectuate din fiecare finanţare rambursabilă.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Marți, 16 iulie 2024: Trafic OPRIT pe Valea Dăii. Se asfaltează drumul care leagă Cugirul de Romoșel

cugirinfo.ro

Publicat

în

Marți, 16 iulie 2024, traficul rutier va fi interzis pe Valea Dăii. Se asfaltează drumul care leagă Cugirul de Romoșel, limita cu județul Hunedoara.

„Mâine, 16 iulie, trafic interzis pe Valea Dăii, între orele 08.00 și 16.00, anunță Primăria orașului Cugir. Se toarnă stratul de asfalt de uzură pe drumul Valea Dăii, ce face legătura între Cugir și Romoșel. Concret, traficul este oprit de la capătul străzii Nicolae Copernic din zona Cetății Singidava până la limita cu comuna Romos, din județul Hunedoara”, au transmis reprezentanții Primăriei Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Se extinde rețeaua de apă și canalizare, pe mai multe străzi din Cugir. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Rețelele de apă potabilă și canalizare menajeră vor fi extinse pe mai multe străzi din Cugir. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba.

Proiectul „EXTINDERE REȚELE DE APĂ POTABILĂ ȘI CANALIZARE MENAJERĂ ÎN UAT CUGIR”, poate constitui obiectivul unui proiect de investiţie ce poate fi finantata prin ANGHEL SALIGNY, AFM si PNRR.

Pe strazile studiate reteaua de canalizare este prevazuta gravitational din PVC KG i-ar in zonele cele mai joase sunt prevazute statii de pompare care pompeaza apa uzata in reteau gravitationala de unde este canalizata spre statia de epurare existenta (existent in localitate).

Astfel ca in SP din zona se colecteaza apa menajera de pe strazile studiate, apoi este pompata in cel mai apropiat camin exisent/ SP existenta.

Str. PRUNULUI, Str. VIADUCTULUI, Str. VALEA VIILOR, Calea MURELOR, Calea DUMBRAVII, Calea VAIDEIULUI, Str. CODRULUI, Str. VETERANILOR, Str. SPINULUI, Str. MACULUI, Calea GORUNILOR, Str. FLORILOR, Str. NARCISELOR, Str. GRIGORE ALEXANDRESCU, Str. Deal (extindere+bransamente), Str. Plevnei (extindere+bransamente), Str. Nicolae Copernic (extindere+bransamente), Str. Rîul Mare (branșamente).

Racordurile vor fi executate prin amplasarea caminelor de racord la limita de proprietate, pentru evitarea spargerilor in zonele carosabile si asfaltate a drumurilor din localitate executia traversarilor se va raliza prin subtraversare cu foraj orizontal, daca este cazul.

In zona de accese unde prin lucrarea de canalizare este necesara spargerea acceselor acestea se vor reface si vor fi aduse la starea initiala inainte de interventie. In zonele unde exista trotuare daca in urma interventiei este necesara spargerea trotuarelor, acestea vor fi refacute si aduse la starea initiala inaintea interventiei.

Realizarea proiectului prezinta avantaje economice si din punct de vedere al protectiei mediului prin:

– reducerea poluarii apelor de suprafata si subterane ;
– dezvoltarea mediului local de afaceri;

Oportunitatea investitiei este justificata si din urmatoarele considerente: realizarea canalizarii publice creeaza premiza infaptuirii unui pas important in directia protectiei mediului si de respectare a normelor referitoare la sanatatea publica precum si reducerea poluarii surselor de apa prin ape uzate evacuate.

Valoarea investiției este de 26136085,15 lei fara TVA, iar perioada de implementare propusă este de 12 luni.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir