Rămâi conectat

Administraţie

Consiliul Local Cugir a majorat impozitele şi taxele locale cu 10,5%

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir, convocat în şedinţă extraordinară a majorat impozitele şi taxele locale pentru 2013 cu 10,5%

Întâlnirea a avut loc la doar două zile, după o altă şedinţă a legislativului local în cadrul căreia s-a aprobat indexarea taxelor şi impozitelor cu 16,05%, conform H.G. 1309/2012.

După cum se arată în precizările făcute de Executiv, hotărârea de guvern permitea consiliilor locale să menţină la nivelul aprobat sau să diminueze taxele şi impozitele doar după intrarea în vigoare a actului normativ amintit.

În şedinţa de luni, primăria a venit cu un proiect de hotărâre prin care propunea reducerea cu 16,05%, în aşa fel încât taxele şi impozitele să rămână la nivelul anului trecut, aşa cum se vehicula în şedinţa anterioară. Numai că, situaţia avea să fie cu totul alta. Comisia  Buget-Finanţe din cadrul Consiliului Local, prin preşedintele comisiei ec. Cornel Paştină n-a dat aviz favorabil proiectului de hotărâre al primăriei şi a propus ca indexarea de 16,05% să fie redus cu 6 procente, ceea ce înseamnă că anul acesta cugirenii vor plăti majorat aceste obligaţii cu 10,05%.

El şi-a motivat propunerea ţinând seama de faptul că, bugetul consiliului local nu poate suporta toate cheltuielile, într-un an în care trebuie finanţate investiţii la spital, la străzi şi susţinute unele proiecte cu finanţare europeană.

Supus spre aprobare, proiectul de hotărâre a trecut cu 12 voturi pentru, 2 abţineri (PDL) şi 1 vot împotriva (PP-DD).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Carolina

    16.01.2013 la 23:02

    Nu prea am ce comenta, vreau doar sa-i felicit pe cei ce au votat impotriva majorarii.Ne meritam soarta ca doar votam la fel de 22 de ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Cugirul reduce cu 25%, impozitul pe clădiri pentru donatorii de sânge

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre privind reducerea impozitului pe clădiri in cotă de 25% pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge.

Demersul s-a materializat în urma unei inițiative aparținând consilierului local al PSD, Călin Sărmășan și a întrunit votul tuturor consilierilor locali.

Reducerea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care, persoana depune documentele justificative și se poate cumula cu bonificaţia acordată, aplicându-se diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Documentele justificative în vederea acordării reducerii persoanelor nominalizate sunt: cerere, acte doveditoare a proprietăţii imobilului, copie BI/CI, adeverinţă de la Centrul de Transfuzie Sanguină a Judeţului Alba care să ateste faptul că titularul adeverinţei a realizat cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir