cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consiliul Local Cugir a majorat impozitele şi taxele locale cu 10,5%

Consiliul Local Cugir a majorat impozitele şi taxele locale cu 10,5%

Publicat în 14.01.2013 la ora 21:09

Consiliul Local Cugir, convocat în şedinţă extraordinară a majorat impozitele şi taxele locale pentru 2013 cu 10,5%

Întâlnirea a avut loc la doar două zile, după o altă şedinţă a legislativului local în cadrul căreia s-a aprobat indexarea taxelor şi impozitelor cu 16,05%, conform H.G. 1309/2012.

După cum se arată în precizările făcute de Executiv, hotărârea de guvern permitea consiliilor locale să menţină la nivelul aprobat sau să diminueze taxele şi impozitele doar după intrarea în vigoare a actului normativ amintit.

În şedinţa de luni, primăria a venit cu un proiect de hotărâre prin care propunea reducerea cu 16,05%, în aşa fel încât taxele şi impozitele să rămână la nivelul anului trecut, aşa cum se vehicula în şedinţa anterioară. Numai că, situaţia avea să fie cu totul alta. Comisia  Buget-Finanţe din cadrul Consiliului Local, prin preşedintele comisiei ec. Cornel Paştină n-a dat aviz favorabil proiectului de hotărâre al primăriei şi a propus ca indexarea de 16,05% să fie redus cu 6 procente, ceea ce înseamnă că anul acesta cugirenii vor plăti majorat aceste obligaţii cu 10,05%.

El şi-a motivat propunerea ţinând seama de faptul că, bugetul consiliului local nu poate suporta toate cheltuielile, într-un an în care trebuie finanţate investiţii la spital, la străzi şi susţinute unele proiecte cu finanţare europeană.

Supus spre aprobare, proiectul de hotărâre a trecut cu 12 voturi pentru, 2 abţineri (PDL) şi 1 vot împotriva (PP-DD).

Facebook 

Acest articol a fost citit de 323 ori

Comentarii

Un Comentariu la Consiliul Local Cugir a majorat impozitele şi taxele locale cu 10,5%

  1. Carolina Răspunde

    16.01.2013 la 23:02

    Nu prea am ce comenta, vreau doar sa-i felicit pe cei ce au votat impotriva majorarii.Ne meritam soarta ca doar votam la fel de 22 de ani !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.