cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consiliul Local Cugir a aprobat regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor din zona instituțiilor publice aflate pe raza orașului

Consiliul Local Cugir a aprobat regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor din zona instituțiilor publice aflate pe raza orașului

Publicat în 10.11.2019 la ora 10:23

În baza unei hotărâri de consiliu local din 2018, care cuprinde condițiile necesare a fi îndeplinite în vederea eliberării abonamentului de parcare, reiese faptul că în conținutul acestuia nu este specificată obligația ca vehiculul să aibă inspecția tehnică periodică valabilă.

În aceste condiții, legislativul local a hotărât în unanimitate, ca vehiculul pentru care se solicită abonament trebuie să aibă inspecția tehnică periodică valabilă în mod obligatoriu.

Aleșii locali au considerat necesar ca  abonamentul să se elibereze având la bază îndeplinirea următoarelor reguli: domiciliul, sediul sau reşedinţa să fie stabilite pe strada pentru care se solicită abonamentul, împrejurare dovedită cu actul de identitate sau persoana fizică să fie proprietară/chiriaşă a unui imobil pe strada pentru care solicită abonament, indiferent de locul în care îşi are domiciliul sau reşedinţa înscrise în actul de identitate, împrejurare dovedită cu documente de proprietate/închiriere. De asemenea, vehiculul pentru care se solicită abonament trebuie să fie în proprietatea solicitantului sau să îi fie dat în folosinţă prin procură încheiată de proprietar, împrejurare dovedită cu certificatul de înmatriculare şi procura, când este cazul.

 „Până în data de 30.03 a anului în curs se eliberează, cu prioritate, abonamentele pentru vehiculele aflate în evidenţă la Direcţia Venituri Cugir.

În cazul în care nu se achită tariful de parcare până la data de 30.03 a anului în curs, terenurile propietate publică utilizate anterior se pot repartiza altor solicitanţi, caz în care se poate elibera şi al doilea abonament pentru locuinţă ( apartament sau familie).

Abonamentul este valabil exclusiv pe strada şi amplasamentul pentru care s-a eliberat”, se arată în hotărârea adoptată de consilierii locali.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 469 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.