cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consiliul Local Cugir a aprobat ”Proiectul de Amenajament pastoral pentru pajiştile aflate în domeniul privat al oraşului Cugir”

Consiliul Local Cugir a aprobat ”Proiectul de Amenajament pastoral pentru pajiştile aflate în domeniul privat al oraşului Cugir”

Publicat în 11.09.2015 la ora 10:30

consilieri CugirConsiliul Local Cugir a aprobat în şedinţă extraordinară „Proiectul de Amenajament pastoral pentru pajiştile aflate în domeniul privat al oraşului Cugir”,  întocmit de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a  Banatului “Regele Mihai I al României” din Timişoara.

Hotărârea aleşilor locali a avut la bază Raportul de specialitate întocmit de Biroul Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul  Serviciului Comunitar  Local al Oraşului Cugir, prevederile O.U.G nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi dispoziţiile Ordinului nr. 544/2013 privind metodologia de calcul a încărcăturii optime de animale pe hectar de pajişti. Studiul privind Amenajamentul pastoral pentru pajiştile U.A.T. Cugir a fost realizat pentru suprafaţa de 1439,78 hectare, conform solicitării primăriei locale şi este întocmit în conformitate cu Ghidul de întocmire a amenajamentelor pastorale, realizat de către Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pajişti Braşov. Amenajamentul pastoral reprezintă documentaţia care cuprinde măsurile tehnice, organizatorice şi economice necesare ameliorării şi exploatării pajiştilor, în conformitate cu obiectivele de management al pajiştilor prevăzute în Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr 18/1991şi art. 1, lit. a. din H.G. nr.1064 din 11/12/ 2013.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 348 ori

Consiliul Local Cugir a aprobat ”Proiectul de Amenajament pastoral pentru pajiştile aflate în domeniul privat al oraşului Cugir”
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.