Rămâi conectat

Administraţie

Consiliul Local Cugir a aprobat calendarul și fondurile alocate pentru evenimentele cultural-artistice programate pentru anul 2017

cugirinfo.ro

Publicat

în

Calendarul evenimentelor care vor avea loc în orașul Cugir, până la sfârșitul anului 2017, este următorul:

• 7 aprilie – Unitate în diversitate – spectacol artistic susţinut de comunitatea romilor din Cugir (suma alocată 2.000 de lei)
• 12 – 13 aprilie – Păştenii din Cugir și Vinerea – conservarea şi promovarea culturii tradiţionale locale, obicei tradiţional specific zonei cu ocazia sărbătorilor pascale organizat de persoanele care împlinesc 60 de ani
• 17 aprilie – Tradiţii Pascale Vinerene    – spectacol folcloric, expoziţii tradiţionale (10.000 de lei)
• aprilie – Figuri proeminente ale teatrului românesc – spectacol de teatru
• 9 mai – Ziua Independenței, Ziua Europei – manifestări dedicate celor două evenimente (500 de lei)
• 21 mai –  Festivalul Primăverii – concerte de muzică folk, rock, pop (71.500 de lei)
• 15 – 19 mai – Săptămâna Școala altfel, Școala Gimnazială Iosif Pervain    – spectacole cultural-artistice; expoziții tematice; activități în colaborare cu biblioteca Casei de Cultură
• 25 mai – Ziua Eroilor – omagiu adus veteranilor de război; Te-Deum în memoria eroilor căzuţi la datorie în cele două războaie mondiale (depuneri de coroane la monumentele din Cugir şi Vinerea) (3.000 de lei)
• 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului – expoziţii de pictură, desene, creaţii ale copiilor, desene pe asfalt, târgul copiilor; competiţii sportive; spectacol organizat de cercurile artistice din cadrul Casei de Cultură Cugir (15.000 de lei)
• 5 – 9 iunie – Săptămâna Școala altfel; Școala Gimnazială nr. 3; Școala Gimnazială Singidava – spectacole cultural-artistice; expoziții tematice; activități în colaborare cu biblioteca de la Casa de Cultură
• 23-25 iunie – Festival de Jazz în Poiana cu Goruni – promovarea jazz-ului în zona Cugir Vinerea; punerea în evidență a specificității bucătăriei locale; ateliere meșteșugărești, tradiții locale (40.000)
• 24 iunie – Ziua Universală a Iei – promovarea iei, piesă componentă a costumului popular
• 26 iunie – Ziua Tricolorului – spectacol artistic (500 de lei)
• 29 iulie – Ziua Imnului Naţional – spectacol muzical artistic (500 de lei)
• 12 august – Ziua Internațională a Tineretului; competiții sportive (6.300 de lei)
• 18 – 20 august – Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare ediţia a VI-a – spectacole folclorice, ateliere de dansuri; jocuri sportive  tradiţionale în Poiana cu Goruni din Vinerea; târgul meșterilor populari (90.000 de lei)
• 31 august – Ziua Limbii Romane    – manifestări cultural artistice (500 de lei)
• 16-17 septembrie – Festivalul Toamna Cugireană, ediţia a XX-a    – conferință AGIR; manifestări cultural-artistice dedicate sărbătoririi orașului; expoziții tematice; concursuri și competiții sportive (250.000 de lei)
• Septembrie- Octombrie – Şcoala de toamnă pentru dialog intercultural; simpozion istoric; dialog intercultural; proiecţii tematice (6.000 de lei)
• 1 octombrie – Ziua Internațională a persoanelor vârstnice; Ziua Internațională a Muzicii    – spectacol dedicat persoanelor vârstnice; Nunta de Aur (15.000 de lei)
• 5 octombrie – Ziua Mondială a Educației – Spectacol cultural-artistic dedicat dascălilor (8.000 de lei)
• Octombrie – Spectacol de teatru – piesă de teatru pentru copii (500 de lei)
• Octombrie – Bucuriile toamnei – spectacol muzical artistic
• Octombrie – Zilele  Filmului de Autor    – proiecţii de filme în colaborare cu Voodoo Film (500 de lei)
• Noiembrie – Oameni și cărți – lansare de carte (200 de lei)
• Noiembrie – Balul Gospodarilor    – balul de lăsatul secului la Vinerea (7.000 de lei)
• Noiembrie – Spiritualitate românească – conferinţă religioasă
• 1 decembrie – Ziua Naţională a României – spectacol cultural-artistic (5.000 de lei)
• Decembrie – Cuvinte de suflet – conferinţă religioasă
• 6-17 decembrie – Colinde, colinde – concert de colinde la bradul de Crăciun (6, 9, 10, 16, 17 decembrie); Crăciunul Copiilor – 20 decembrie; Primim colindătorii – Concert de colinde (50.000 de lei)
• decembrie – Gala performerilor; premierea performerilor anului şcolar 2016-2017 (20.000 de lei)
• decembrie – Vin sărbătorile de iarnă! – expoziții tematice; felicitări și obiecte de Crăciun expuse în foaierul Casei de Cultură
• decembrie – Arată că îţi pasă – spectacol caritabil susţinut de elevii Colegiului Naţional “David Prodan” din Cugir în pragul sărbătorilor de iarnă
• 21 decembrie – Ziua Revoluţiei Române – comemorarea evenimentelor Revoluției din Decembrie 1989; Te-Deum în memoria celor căzuți la revoluţie (500 de lei)


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Cantitatea mare de precipitații căzute duminică seara a provocat probleme pe mai multe strazi din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Încă de azi noapte, primaria a intervenit în mai multe zone afectate. În continuare, echipe ale SVSU și SPGLC sunt mobilizate în teren.

Pe parcursul zilei de ieri, orașul Cugir s-a aflat sub atenționare de cod portocaliu, apoi sub cod roșu de averse torențiale și vijelie. Timp de aproximativ o oră a plouat continuu, cu precipitații cuprinse între 60 și 80 l/mp, ceea ce a provocat probleme pe mai multe străzi, în special din zona de sus a orașului. Volumul mare de apă cazut într-un timp atât de scurt a atrenat cantități mari de aluviuni care au colmatat rigolele de scurgere, rezultând depuneri pe partea carosabilă. Situația a fost mai neplăcută pe străzile aflate în proces de modernizare și unde canalizarea pluvială nu este încă finalizată.

Echipe ala SVSU si SPGLC au intervenit pe străzile Oituz, Decebal, Mărășești și la intersectia str. Bradului cu str. Mihai Viteazu, unde situația a fost mai dificilă, aici fiind solicitată inclusiv prezența contructorului, alături de care s-a găsit o soluție tehnică pentru preîntâmpinarea unor astfel de situații.

Probleme au fost și în zona blocurilor, unde pompierii de la SVSU Cugir au intervenit azi- noapte pentru pomparea apei din spatele imobilului de pe str. Al. Sahia Nr.19.

Trebuie precizat că nu au fost gospodării inundate, cu exceptia unei pivnițe în localitatea Vinerea. În câteva imobile, au avut loc refulări ale apei uzate datorită faptului că în rețeaua de canalizare menajeră este colectată și apa meteorică din curțile oamenilor.

În continuare Primăria Cugir are mobilizate echipe în teren pentru decolmatarea rigolelor și luarea măsurilor care se impun, în funcție de situațiile specifice.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Intervenție comună: Consiliul Județean Alba – Consiliul Local Cugir pentru realizarea Centrului Multicultural „Dr. Ioan Mihu Cugir”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat trecerea cotei de 1/2 părți din bunul imobil – teren și construcții, situat administrativ în orașul Cugir, localitatea componentă Vinerea, strada Principală în suprafață de 1.975 mp, din domeniul public al Orașului Cugir și din administrarea Consiliului Local Cugir, în domeniul public al Județului Alba, în vederea realizării în comun a lucrărilor de intervenție la obiectivul de investiții “Centrul multicultural Dr. Ioan Mihu Cugir”.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Alba a fost aprobat Acordul de asociere încheiat între UAT – Orașul Cugir prin Consiliul Local al Orașului Cugir și UAT – Județul Alba prin Consiliul Județean Alba pentru realizarea în comun a Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție la obiectivul de investiții amintit.

În conformitate cu prevederile art. 294, alin. (1) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările cu completările ulterioare: „Trecerea unui bun din domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale în domeniul public al altei unităţi administrativ-teritoriale, de pe raza teritorială a aceluiaşi judeţ, se face la cererea consiliului local solicitant, prin hotărâre a consiliului local al comunei, al oraşului sau al municipiului în a cărui proprietate se află bunul.”

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Peste 6,1 milioane lei dotări, pentru unitățile de învățământ din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din orașul Cugir”.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 6.171.335,58 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 5.185.996,27 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 985.339,31 lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 0,00 lei.

Contractul a intrat în vigoare și produce efecte de la data semnării lui de către ultima parte, respectiv 09.08.2023 și se încheie cel mai târziu la data de 31 decembrie 2024.

Potrivit hotărârii aprobate, aceasta vizează următoarele achiziții: Echipamente pentru dotare laboratoare de informatică din unități de învățământ de nivel primar, gimnazial și liceal;

Echipamente TIC pentru organizarea în mediul virtual pentru unități de învățământ preuniversitar; Mobilier și materiale didactice pentru dotarea sălilor de clasă /sălilor de grupă din unitățile de învățământ preuniversitar/unitățile conexe; Mobilier specific și materiale didactice specifice pentru dotare laborator de științe (fizică, chimie, biologie/multidisciplinar) din unitatea de învățământ preuniversitar; Echipament digital pentru dotarea unui laborator de științe din unitate de învățământ preuniversitar; Mobilier specific și materiale didactice specifice (obiecte de inventar), inclusiv echipamente digitale, pentru dotare cabinete școlare (inclusiv cabinete consiliere și asistență psihopedagogică, de sprijin, logopedice și alte terapii specifice, etc), pentru dotarea spațiilor cu echipamente și aparatură sportivă, precum și alte materiale didactice specifice desfășurării activităților sportive din sălile de sport ș.a.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir