cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Consiliul Local Cugir a aprobat acordarea unui sprijin financiar de 150.000 de lei, pentru unităţile de cult de pe raza orașului și din localitățile aparținătoare

Consiliul Local Cugir a aprobat acordarea unui sprijin financiar de 150.000 de lei, pentru unităţile de cult de pe raza orașului și din localitățile aparținătoare

Publicat în 27.07.2019 la ora 10:00

Legislativul din Cugir a aprobat, într-o recentă şedinţă, repartizarea sumei de 150.000 de lei, alocată în bugetul local al oraşului Cugir pe anul 2019 pentru acordarea unor forme de sprijin financiar unităţilor de cult, pe destinaţii şi parohii locale.

Astfel, Parohia Ortodoxă Română Cugir VI, str. Rozelor, FN – 75.000 de lei, pentru proiectul: Pictură din nou, tehnica frescă; Parohia Cugir VI; Parohia Ortodoxă Română Cugir IV, str. Gh. Bariţiu, nr. 2 – 35.000 de lei, pentru proiectul: Reabilitare şi extindere biserică parohială Parohia Cugir IV; Parohia Ortodoxă Română Cugir I, str. 21 Decembrie 1989, nr.15 – 25.000 de lei, pentru proiectul: Reparaţii lăcaş de cult Parohia Cugir I; Parohia Romano-Catolică Cugir, str. Aurel Vlaicu, nr. 28 – 15.000 de lei, pentru proiectul: Reparaţii împrejmuire cimitir administrat de Parohia Romano-Catolică Cugir.

În motivaţia cu privire la sprijinul acordat cultelor cu sume de la bugetul local, primarul Adrian Teban, arată: „Consiliul local asigură, potrivit competenţelor sale şi în condiţiile legii, cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes local privind susţinerea activităţii cultelor religioase recunoscute din România. De la bugetele locale se pot aloca fonduri pentru completarea fondurilor proprii necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri reduse, pentru construirea ori repararea lăcaşurilor de cult şi pentru conservarea şi întreţinerea bunurilor aparţinând cultelor şi care fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil, pentru amenajarea şi întreţinerea muzeelor cultural-religioase, pentru construirea şi repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult, a sediilor unităţilor de învăţământ teologic proprietate a cultelor recunoscute, pentru construirea, amenajarea şi repararea clădirilor având destinaţia de aşezăminte de asistenţă socială şi medicală ale unităţilor de cult, precum şi pentru activităţile de asistenţă socială şi medicală susţinute de acestea”.

Edilul Cugirului a mai precizat că, în Hotărârea Consiliului Local nr. 88/2019 prin care a fost aprobat bugetul local al oraşului Cugir, au fost prevăzute sume pentru sprijinirea unităţilor de cult de pe raza oraşului Cugir. De asemenea, prin Hotărârea Consiliului Local Cugir nr. 56/2018 s-a aprobat Regulamentul pentru stabilirea unor forme de sprijin financiar de la bugetul local al oraşului Cugir, pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, unde se prevede că acordarea sprijinului pentru unităţile de cult, aparţinând cultelor religioase recunoscute în România, se face în limita sumelor prevăzute anual în bugetul local cu această destinaţie, prin hotărâre a consiliului local, cu încheierea unui protocol de finanţare între autoritatea publică locală şi unitatea de cult beneficiară.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1358 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.