cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consiliul local al orașului Cugir și-a dat acordul pentru reabilitarea și modernizarea „Blocului NATO”

Consiliul local al orașului Cugir și-a dat acordul pentru reabilitarea și modernizarea „Blocului NATO”

Publicat în 30.12.2018 la ora 19:15

În baza unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Adrian Teban, Consiliul local al orașului Cugir a aprobat în ultima sa ședință din acest an, Documentaţia tehnico economică, faza DALI și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţie „Reabilitare și modernizare bloc de garsoniere – str. George Cosbuc, Nr. 8”

Demersul are la bază, Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU), Axa prioritară – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, Operaţiunea – Reducerea numărului de comunităţi marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate, fapt pentru care s-a depus proiectul “INCLUZIV Investiţie europeană pentru dezvoltarea socială în Cugir.

Scopul principal al acestui proiect este de îmbunătățirea a condițiilor de viață a populației rome, sens în care a fost promovată o documentatie in faza DALI de REABILITARE SI MODERNIZARE BLOC DE GARSONIERE – Str. George Cosbuc, Nr. 8, Cugir.

Este vorba despre o cladire (cunoscută drept Blocul ,,NATO”), bloc de locuinţe cu 105 apartamente din care 35 proprietate privată si 70 proprietate a Oraşului Cugir, cu câte o cameră și regim de înălţime parter + 4 etaje cu o vechime de cca 50 ani

Blocul este racordat la rețeaua de apă potabilă, la rețeaua de energie electrică și la rețeaua de canalizare. Încălzirea este asigurată prin sobe cu lemne.

Prin această lucrare de reabilitare a clădirii se propune branșarea construcției la rețeaua de gaze naturale si executarea instalației comune pe casa scării pâna la ușa fiecărui apartament.

Se va reabilita instalatia electrica si sanitara din zona celor 70 apartamente care sunt proprietatea UAT Cugir.
Suprafata construită desfașurată – 1860,60 mp

Valoarea totală a investiţiei cu TVA = 1.349.994,00

Durata de realizare a investiţiei: 18 luni

Finanțarea este realizată din fonduri nerambursabile, fonduri de la bugetul local și fonduri legal constituite.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 1891 ori

Consiliul local al orașului Cugir și-a dat acordul pentru reabilitarea și modernizarea „Blocului NATO”
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.