cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consiliul Local al orașului Cugir a stabilit ca în acest an Campania „Curăţenia de primăvară” să aibă loc între 2 martie și 10 aprilie

Consiliul Local al orașului Cugir a stabilit ca în acest an Campania „Curăţenia de primăvară” să aibă loc între 2 martie și 10 aprilie

Publicat în 02.02.2020 la ora 11:14

Aleșii locali ai Cugirului au aprobat proiectul de hotărâre inițiat de primarul Adrian Teban, intitulat „Campania – Curǎţenia de primăvară în Oraşul Cugir – 2020”.

Potrivit hotărârii adoptate de consiliul local, campania urmează să se deruleze în perioada 2 martie – 10 aprilie 2020 și are drept scop asigurarea unui cadru igienic şi sǎnǎtos populaţiei de la nivelul oraşului.

Demersul autorității publice locale vizează: igienizarea străzilor şi albiilor râurilor, cosmetizarea arborilor de pe principalele artere ale localităţii, plantare de puieţi şi arbuşti ornamentali, semănat seminţe de iarbă etc.

A devenit o tradiție ca această activitate să se desfăşoare sub sloganul „Şi mie îmi pasă de oraşul meu”, un apel pe care primăria îl adresează tuturor cetăţenilor, instituţiilor publice, agenţilor economici şi asociaţiilor nonguvernamentale de a se implica în mod activ alături de lucrătorii primăriei la curăţenia de primăvară.

Pe toată perioada campaniei, primăria va asigura transportul deşeurilor vegetale rezultate şi va monitoriza buna desfăşurare a acţiunii. Pentru eficientizarea campaniei, administraţia locală a realizat parteneriate cu şcolile, bisericile, asociaţiile nonguvernamentale, asociaţiile de proprietari şi agenţii economici care, pe lângă curăţenia în incinta obiectivelor proprii, vor igieniza şi alte zone din oraş.

Potrivit programului, administraţia locală va interveni şi pentru refacerea carosabilului deteriorat în urma sezonului rece, precum și pentru reabilitarea trotuarelor, acolo unde se impune acest lucru.

„Administrația locală speră ca eforturile autorităţilor să fie sprijinite şi de comunitatea locală, atât prin acţiuni concrete, în jurul blocurilor şi al locuinţelor individuale, cât mai ales prin păstrarea curăţeniei şi renunţarea la unele obiceiuri necivice cum ar fi aruncarea de deşeuri pe domeniul public sau pe cursurile de apă ale râurilor. De fapt, ideea desfăşurării curăţeniei de primăvară sub egida unei campanii are tocmai acest scop, de a responsabiliza opinia publică, prin implicarea a cât mai mulţi cetăţeni, care ar putea deveni mai sensibili la ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător”, a dorit să precizeze edilul Cugirului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 587 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.