cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consiliul Local al orașului Cugir a a aprobat Campania „Curațenia de primăvară 2017”. Acțiunea se va desfășura între 6 martie și 7 aprilie

Consiliul Local al orașului Cugir a a aprobat Campania „Curațenia de primăvară 2017”. Acțiunea se va desfășura între 6 martie și 7 aprilie

Publicat în 27.01.2017 la ora 18:10

În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local al orașului Cugir, aleșii locali au aprobat proiectul de hotărârâre intitulat: „Campania –Curăţenia de primǎvarǎ în Oraşul Cugir – 2017”, care urmează să se desfășoare între 6 martie și 7 aprilie 2017.

Biroul Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Serviciului Comunitar Local de Utilităţi Publice al Oraşului Cugir a motivat, în cadrul unui Raport de specialitate, necesitatea asigurǎrii unui cadru igienic şi sǎnǎtos populaţiei de la nivelul oraşului.

Deși pare destul de timpuriu, demersul  administrației publice aprobat de Consiliul Local, vizează: igienizarea străzilor, albiile râurilor, vor fi cosmetizaţi arborii de pe principalele artere ale localităţii, se vor planta puieţi, arbuşti ornamentali, flori şi se vor sădi seminţe de iarbă în spaţiile verzi din oraş.

Ca în fiecare an, această activitate se desfăşoară sub sloganul „Şi mie îmi pasă de oraşul meu”, fiind un apel pe care primăria îl adresează tuturor cetăţenilor, instituţiilor publice, agenţilor economici şi asociaţiilor nonguvernamentale de a se implica în mod activ alături de lucrătorii primăriei la curăţenia de primăvară. Pe toată perioada campaniei, primăria va asigura transportul deşeurilor vegetale rezultate şi va monitoriza buna desfăşurare a acţiunii.

Pentru eficientizarea campaniei, administraţia locală a realizat parteneriate cu şcolile, bisericile, asociaţiile nonguvernamentale, asociaţiile de proprietari şi agenţii economici, care, pe lângă curăţenia în incinta obiectivelor proprii, vor igieniza şi alte locuri din oraş. Potrivit programului, administraţia locală va interveni şi pentru refacerea carosabilului deteriorat în urma sezonului rece, astfel că vor fi reparate străzile, acolo  unde se impune acest lucru.

Reprezentanţii primăriei speră ca eforturile autorităţilor locale să fie sprijinite şi de către comunitatea locală, atât prin acţiuni concrete, în jurul blocurilor şi al locuinţelor individuale, cât mai ales prin păstrarea curăţeniei şi renunţarea la unele obiceiuri necivice cum ar fi aruncarea diferitelor deşeuri pe domeniul public sau pe cursurile de apă ale râurilor. De fapt, ideea desfăşurării curăţeniei de primăvară sub egida unei campanii are tocmai acest scop de a responsabiliza opinia publică, prin implicarea a cât mai mulţi cetăţeni, care ar putea deveni mai sensibili la ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 168 ori

Consiliul Local al orașului Cugir a a aprobat Campania „Curațenia de primăvară 2017”. Acțiunea se va desfășura între 6 martie și 7 aprilie
3.5 (70%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.