cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Consiliul Județean Alba va investi 550.000 de lei în Parcul Industrial Cugir

Consiliul Județean Alba va investi 550.000 de lei în Parcul Industrial Cugir

Publicat în 22.10.2019 la ora 15:00

Consiliul Județean Alba se pregătește să ”impulsioneze” activitatea de la Parcul Industrial Cugir, societate aflată în administrarea CJ Alba și cunoscută drept fief al liberalilor, cu 550.000 de lei.

În ședința din 26 octombrie consilierii județeni din Alba sunt chemați să aprobe un proiect de hotărâre privind ”acordarea unui ajutor individual de minimis pentru majorarea capitalului social la Societatea Parcul Industrial Cugir S.A.”. ”Consiliul Județean Alba este unic acționar la Societatea Parcul Industrial Cugir S.A., persoană juridică, ce are ca obiect de activitate principal administrarea imobilelor pe bază de comision”.

În prezent gradul de ocupare al Parcului Industrial Cugir este de 70,98%, astfel că pentru creșterea gradului de ocupare este necesară realizarea unor investiții în activele corporale ale acestuia, sens în care se impune acordarea unui aport în numerar pentru majorarea capitalului social”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre menționat. S.C. P.I.C. S.A. Cugir a solicitat în luna iulie, printr-o adresă înregistrată la CJ Alba, majorarea capitalului social al societății pentru realizarea unui program minim de investiții în activele corporale ale societății.

”Investițiile în activele corporale ale societății sunt necesare în condițiile în care gradul de ocupare al parcului este de 70,98%, astfel că pentru creșterea gradului de ocupare sunt necesare aceste investiții susținute atât din resursele proprii ale societății cât și prin acordarea unui aport în numerar pentru majorarea capitalului social. Majorarea capitalului social intră în categoria ajutoarelor de minimis iar valoarea totală acordată unei intreprinderi publice pe o perioadă de 3 ani consecutivi (2 ani fiscali precedenți și anul fiscal în curs) nu poate depăși echivalentul în lei a 200.000 de euro. Prin urmare, în prezent societatea se încadrează în plafonul maxim stabilit pentru ajutorul de minimis care poate fi acordat unei intreprinderi”, se precizează în raportul de specialitate ce însoțește proiectul de hotărâre.

Societatea comercială ”Parcul industrial Cugir” SA este persoană juridică română, având forma juridică de societate comercială pe acțiuni, Consiliul Județean Alba fiind acționar unic. PIC este recunoscut drept un fief al liberalilor din Cugir unde câștigurile salariale nu se justifică având în vedere  rezultatelor financiare modeste.

De altfel, în luna iunie 2019 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul directorului Parcului Industrial Cugir, Emil Muntean, fost consilier local. Potrivit unui comunicat făcut public de ANI, în intervalul 10 iunie 2017 – 30 octombrie 2018, Emil Muntean a exercitat funcţia de consilier local simultan cu cea de director general, respectiv administrator şi membru în Consiliul de Administraţie, în carul a trei societăţi comerciale, care au ca acţionar unic/majoritar Consiliul Judeţean Alba.

Este vorba de societatea parcul Industrial Cugir SA. Muntean a contestat raportul ANI în instanță. Emil Muntean este membru PNL şi este un obișnuit al consiliilor de administarţie ale unor societăţi la care este acţionar Consiliul Judeţean Alba.

Veniturile sale anuale, din salariul de director şi veniturile ca membru în CA-uri, depăşesc 100.000 de lei. Potrivit declaraţiei de avere a acestuia, în 2018 a încasat peste 130.000 de lei ca urmare a acestor funcţii pe care le-a deţinut la firmele subordonate Consiliului Judeţean Alba. Muntean a şi deţinut o firmă, SC Consulting Management Business Services CMBS SR, cu sediul chiar în PIC.

A dizolvat-o anul trecut. De asemenea, Emil Muntean este acţionar al Composesoratului Grăniceresc din Cugir, care la rândul său are sediul în parcul industrial condus de acesta. Potrivit site-ului PIC, composesoratul figurează la capitolul ”clienţi”.

Acest articol a fost citit de 372 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.