Rămâi conectat

Administraţie

Consiliul Județean Alba a lansat licitația pentru modernizarea drumului județean dintre Vinerea și Săliștea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Jutețean Alba a lansat licitația pentru modernizarea a cinci kilometri de drum, vizând modernizarea DJ 704 K, între localitățile Vinerea (DJ 704) și Săliștea (DJ 705E), valoarea estimată a lucrărilor fiind de peste 4,8 milioane de lei. Acesta are lungimea totală de 4,934 kilometri, din punct de vedere al structurii rutiere drumul este asfaltat doar pe 600 de metri, iar restul de 4,308 kilometri este de pământ.

Potrivit unui anunț postat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP), execuția lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 704 K constă în refacerea structurii rutiere, modernizarea si consolidarea ei, asigurarea scurgerii apelor prin execuția de șanțuri de pământ, șanțuri betonate, rigole ranforsate, rigole carosabile, podețe tubulare, lucrări de consolidare a terasamentelor prin execuția de ziduri de sprijin, consolidarea și execuția de poduri noi, asigurarea siguranței (indicatoare, marcaje, parapeți metalici, etc.), lucrări de amenajare a terenului.

Potrivit anunțului, orice operator economic are dreptul de a solicita clarificări sau informații suplimentare, semnate cu semnătura electronica extinsă, numai prin intermediul SICAP, într-un termen de cel mult 10 zile înainte de data limita de depunere a ofertelor.

• Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 16 iulie, ora 15:00

Drumul județean DJ 704K: Vinerea (DJ 704) – Salistea (DJ 705 E), se află pe teritoriul administrativ al orașului Cugir și al comunei Săliștea și asigură legătura localităților Vinerea și Săliștea. Are lungimea totală de 4,934 km, din punct de vedere al structurii rutiere drumul este asfaltat între km 0+000 – 0+300 și 4+608,5 – 4,934, iar restul de 4,308 km este de pământ, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de consilierii județeni.

”În prezent, pe drumul respectiv se poate dezvolta o viteză de deplasare redusă datorită gropilor prezente în sistemul rutier, lipsei unor sisteme de scurgere a apelor pluviale atât de pe partea carosabilă (panta tranversală) cât și din zona drumului (șanțuri și podețe colmatate sau subdimensionate) și în special lipsei unei suprafețe de rulare rezistentă la acțiunea factorilor climatici”, potrivit proiectului de hotărâre.

Corectarea elementelor geometrice ale drumului, atât în plan cât și în profil longitudinal și transversal, urmate de lucrări de executare a unui sistem rutier modern ar elimina aceste neajunsuri. Având în vedere faptul că majoritatea locuitorilor din comuna Săliștea își au locul de muncă sau frecventează instituțiile de învățământ din orașul Cugir, amenajarea acestuia va facilita accesul acestora spre orașul Cugir, așa încât acest lucru va conduce la stabilizarea populației în aceasta zonă, cu toate consecințele benefice ale acesteia.

Prin modernizarea drumului, se realizează o cale de comunicaţie care să satisfacă nevoile actuale şi de perspectivă ale utilizatorilor, reducerea costurilor de întreținere, reducerea costurilor de transport, creşterea siguranţei circulaţiei, cu un impact benefic asupra mediului, potrivit sursei citate.

Având în vedere cele prezentate, propun modernizarea drumului DJ 704K, întocmindu-se în acest sens documentaţia tehnico-economică faza Studiul de fezabilitate, documentaţie ce o supun spre aprobare.

Tronsonul de drum judeţean DJ103E propus modernizării este poziţionat de la km 0+000 la km 4+675, respectiv din localitatea Vinerea, de la intersecția cu DJ704 până în localitatea Săliştea. Acesta prezentă numeroase degradări la nivelul căii de rulare cât și cedări ale structurii rutiere. Elementele geometrice nu corespund cerințelor de trafic actual și de perspectivă iar lucrările de colectare și evacuare a apelor sunt nefuncționale și cu gabarite depășite.

Fiind un drum de pământ nu asigură desfăşurarea circulaţiei în condiţii normale de siguranţă şi confort pe toată perioada anului. Structura rutieră este neconformă cu necesităţile şi perspectivele de dezvoltare economică, socială şi turistică, precum şi cerinţele actuale ale utilizatorilor.

Prin soluția de proiectare adoptată în Studiul de fezabilitate s-a propus modernizarea drumului, realizarea unei structuri rutiere elastice din mixturi asfaltice, colectarea și dirijarea apelor de suprafață prin realizarea de rigole, șanțuri și podețe precum și semnalizarea corespunzătoare.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

10 stații de reîncărcare a mașinilor electrice vor fi amenjate în mai multe locații din Cugir și Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de atribuire a contractului de furnizare, montare și punere în funcțiune a 10 stații de reâncărcare a mașinilor electrice în mai multe locații din Cugir și Vinerea. Valoarea contractului propus este de peste 2,2 milioane de lei.

Stațiile de reîncărcare a mașinilor electrice urmează să fie instalate după cum urmează:

• stație de reîncărcare SR 1 pe str. Principală, Vinerea, în zona Monumentului Eroilor;

• stație de reîncărcare SR 2 pe str. Victoriei , zona Petrom;

• stație de reîncărcare SR 3 pe str. Narciselor;

• stație de reîncărcare SR 4 pe str. Victoriei, zona ANL;

• stație de reîncărcare SR 5 pe str. Constructorul, zona Piața Complex;

• stație de reîncărcare SR 6 pe str. I.L.Caragiale, zona Primărie;

• stație de reîncărcare SR 7 pe str. Stadionului, zona Furnica;

• stație de reîncărcare SR 8 pe str. Drăgana, zona PT 5;

• stație de reîncărcare SR 9 pe str. 21 Decembrie 1989, zona Piața 1 Mai;

• stație de reîncărcare SR 10 pe str. Râul Mic, zona Bloc nefamiliști.

Data limită pentru primirea ofertelor este 27 mai 2025.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Investiție de 13,8 milioane de lei în construcția unui campus multifuncțional, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de contrctare a serviciilor de elaborare (PT+DE+DTAC+ obținerea avizelor și acordurilor +asistență tehnică din partea proiectantului + verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție) și de execuție lucrări aferente proiectului „Dezvoltarea învățământului preuniversitar prin crearea unui campus multifuncțional în orașul Cugir”.

Proicetul este finanțat prin PNRR. Valoarea contractului propus este de aproximativ 13,8 milioane de lei. Obiectivul acestei investiții este de a îmbunătăți furnizarea de servicii educaționale.

Investiția presupune renovarea energetică moderată a unor clădiri publice de la nivel local, respectiv corpul C5 (funcțiunea de atelier școală), corpul C6 (funcțiunea cămin elevi) și corpul C7 (funcțiunea de cantină), înscrise în CF nr. 74933 Cugir, având funcțiuni educaționale și administrative.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Investiție de aproximativ 12 milioane de lei în creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei la Colegiul Național „David Prodan”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) procedura de atribuire a contractului pentru proiectare și execuție aferent proiectului „Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în Colegiul Național „David Prodan”.

Valoarea contractului propus este de aproximativ 12 milioane de lei.

Prin realizarea investiției vor fi efectuate următoarele lucrări:

• Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii:

– izolarea termică a fațadei – parte vitrată, prin: înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădire, cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată, înlocuirea tâmplăriei interioare (uși de acces și ferestre) către spațiile neîncălzite sau insuficient incălzite o izolarea termică a fațadei – parte opacă: termoizolarea planșeului peste ultimul nivel cu sisteme termoizolante în cazul existenței șarpantei; o izolarea termică a planșeului peste sol neîncălzit;

– Izolarea termică a pereților care formează anvelopa clădirii ce delimitează spațiul încălzit de alte spații comune neîncălzite

– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice pentru consum propriu: instalații cu panouri solare fotovoltaice

• Lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat în clădire: înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED

• Alte tipuri de lucrări care conduc la eficientizarea energetică a clădirii:

– Repararea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitoarei tip șarpantă,

– Refacerea finisajelor interioare interioare în zonele de intervenție.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir