cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consilierul Vasile Sorin (PP-DD), critică modul în care primăria Cugir face toaletarea arborilor ornamentali

Consilierul Vasile Sorin (PP-DD), critică modul în care primăria Cugir face toaletarea arborilor ornamentali

Publicat în 02.04.2013 la ora 8:58

Consilierul local Vasile Sorin (PP-DD), critică modul în care primăria Cugir face toaletarea arborilor ornamentali.

Consilierul  Vasile Sorin (PP-DD) a criticat într-o şedinţă recentă a Consililiului Local Cugir, maniera incorectă în care s-a făcut şi înca se face toaletarea arborilor ornamentali de pe raza orasului.
El a afirmat ca nu este decat o actiune de ciopârţire a copacilor, care se executa cu mare usurinta si lipsa de profesionalism din partea celor care ar trebui sa faca prin corectia coronamentului arborilor ceva care sa placa si nu sa displaca.

,,Poate ar trebui ca primaria sa angajeze un specialist care sa faca in mod calificat aceste operatii care tin de taierile de toaletare sau de corectare a arborilor de pe aliniamentele stradale, din jurul blocurilor si din curtile unor institutii locale ”, a precizat consilierul. Tot la arborii ornamentali din oras s-a referit si consilierul PNL Emil Muntean care a propus sa se  tina seama de speciile de arbori pe care primaria le achizitioneaza, deoarece s-a saturat sa vada plantandu-se mereu, puieti de nuc adusi de la Ceru Bacainti.

Raspunsul a venit din partea primarului Adrian Teban care a spus ca taierile nu sunt comandate exclusiv de catre primarie ci ele se executa si la solicitarea asociatiilor de locatari, a cetatenilor din blocuri sau a celor cu gospodarii individuale.  Primarul le-a transmis alesilor locali sa propuna de aici incolo asigurarea de fonduri mai mari din bugetul local, atat pentru angajarea unui specialist care sa se ocupe de operatiile de taiere si toaletare copaci, cat si pentru cumpararea de arbori ornamentali din diverse soiuri.
De reamintit ca in conformitate cu prevederile legale, din aceasta luna este interzisa taierea coroanei arborilor ornamentali.

Acest articol a fost citit de 230 ori

Consilierul Vasile Sorin (PP-DD), critică modul în care primăria Cugir face toaletarea arborilor ornamentali
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *