cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consilierul PNL Radu Roşian: „Sunt primul care va iniţia un proiect de hotărâre pentru ieşirea Cugirului din Asociaţia de Dezvoltare Apa Alba”

Consilierul PNL Radu Roşian: „Sunt primul care va iniţia un proiect de hotărâre pentru ieşirea Cugirului din Asociaţia de Dezvoltare Apa Alba”

Publicat în 02.02.2017 la ora 10:00

Consiliul Local Cugir a dat undă verde proiectului de hotărâre al administrației publice locale referitor la “Strategia de tarifare pentru serviciile de apă şi apă uzată furnizate de Operatorul regional S.C. Apa CTTA S.A. Alba, pentru perioada 2017-2022”.

În acest sens, evoluția anuală a tarifelor la apă și apă uzată se prezintă după cum urmează: tariful inițial, la finele anului 2016 (lei/m.c. – fără TVA) este de 3,01 lei/m.c. la apă și 2,86lei/m.c. la apă uzată. Rata de creștere pentru anii 2017 și 2018 este de 3,75% la apă și 3,75% la apă uzată, pentru anii 2019, 2020 și 2021 de 3,00% la apă și 3,00% la apă uzată, iar pentru anul 2022 creșterea  este 7,00% la apă și 13,50% la apă uzată.
În cadrul ședinței ordinare desfășurate la jumătatea săptămânii trecute, consilierul PNL Radu Roșian a avut o reacție care i-a surprins oarecum pe colegii săi liberali. Roșianu a afirmat că va vota proiectul de hotărâre, pe principiul solidarității de partid, dar nu s-a ferit să arate că orașul Cugir şi municipiul Sebeș sunt cele mai avantajate din punct de vedere al alimentării cu apă a populației. “Cugirul are, la o distanță mică de oraș, pe Râul Mare, uzină pentru acumularea, tratarea și distribuirea apei potabile către populație, este dotat cu stație de epurare, are un profit anual foarte mare, iar 60% din venituri reprezintă cheltuielile pe salarii. Cu toate acestea, populația plătește prețul apei la egalitate cu localitățile care primesc apa de la o distanță de peste 100 de km. Pentru acestea, dacă pe viitor voi mai avea calitatea de consilier local, sunt primul care va iniția un proiect de hotărâre pentru ieșirea Cugirului din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară «Apa Alba»”, a afirmat Roșian.
În ceea ce privește propunerea ca primarului Adrian Teban să i se acorde un mandat special, ca reprezentant al Consiliul Local Cugir în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Apa Alba” pentru a vota Strategia pentru perioada 2017 – 2022, Roșian a spus că va vota propunerea, dar i-a atras atenția edilului local că trebuie să țină seama ca majorarea tarifului la apă să aibă loc de la data când se votează respectiva creștere și nu să aibă efect retroactiv.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 1144 ori

4.0
01

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.