Rămâi conectat

Politică

Consilierii locali PNL din Cugir trebuie să respecte legile şi regulamentele!

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

sedinta-cl-cugir-2014Ne-am obişnuit de multă vreme cu modul de a face politică al domnilor colegi liberali, adică demagogie şi multe interese personale.

Nu am dorit să facem caz de faptul că la şedinţa ordinară din data de 6 februarie nu s-a respectat legea şi regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local, referitor la proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului. Dar văzând extraordinarul tupeu al consilierilor liberali, care aplică magistral dictonul “hoţii strigă hoţii”, vrem să facem următoarele precizări pentru corecta informare a cetăţenilor oraşului Cugir:
1. Conform prevederilor art. 29, alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local Cugir: “Convocarea consiliului local se face în scris, prin intermediul secretarului unităţii administrativ-teritoriale, cu cel puţin 5 zile înaintea şedinţelor ordinare sau cu cel puţin 3 zile înainte de şedinţele extraordinare. Odată cu notificarea convocării, sunt puse la dispoziţia comisiilor de specialitate materialele înscrise pe ordinea de zi, pe suport de hârtie, iar consilierilor locali în format electronic”. Materialele pentru şedinţa ordinară din data de 6 februarie 2014 au fost transmise consilierilor marţi, 3 februarie 2015. Îi rugăm pe cetăţeni să facă ei calculul dacă materialele au fost transmise conform regulamentului, cu cel puţin 5 zile înainte, pentru că observăm că aritmetica liberală nu se prea potriveşte cu realitatea.
2. Le spunem, de asemenea, cetăţenilor Cugirului că în mapa cu materialele de şedinţă nu erau toate anexele, aşa cum prevede legea şi cum este normal. Şi aici exemplificăm cu anexele nr. 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 şi nr. 15, 16, 17, 18, 19, 20 şi 21, care lipseau cu desăvârşire la data dezbaterii bugetului, iar ele dacă ar fi fost aprobate, ar fi făcut parte integrantă din hotărâre. Iar toate acestea se pot vedea în procesul verbal al şedinţei, unde au fost consemnate luările de cuvânt, sau în mailurile trimise de primărie consilierilor, unde se vede în attachment exact ce materiale au fost transmise. Acestea au fost cele mai mari motive pentru care consilierii PSD şi PP-DD au cerut retragerea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi pentru remedierea deficienţelor, iar la refuzul majorităţii liberale, am respins proiectul de hotărâre, pentru că noi ne dorim să fie respectată legea. Îi invităm pe colegii din noul PNL să strângă rândurile, dar să lase demagogia deoparte, să respecte legea şi să vedem împreună cum putem gestiona mai bine oraşul.
3. Am observat că de-a lungul timpului liberalii privesc şi abordează o problemă din ce unghi le pică lor bine. Odată cu marea unire liberală, şi prin întărirea lor cu oamenii lui Blaga, Videanu, Berceanu, Anastase sau Predoiu, au uitat cum lăudau guvernarea Ponta şi spun acum că Guvernul României a dat 0 lei la sumele de echilibrare pentru Cugir. O să enumerăm în continuare câteva din alocările primite de Consiliul local de la Guvernul României: din totalul de 12.892 mii lei – cheltuieli pentru finanţarea învăţământului preuniversitar de stat, 9.028 mii lei sunt de la bugetul de stat, 869 mii lei sunt primiţi de la Guvern pentru finanţarea drepturilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, 76 mii lei sunt pentru ajutoare de încălzire şi multe altele.
Vrem să accentuăm şi faptul că bugetul nu este al liberalilor pentru că ei au majoritate, ci este bugetul oraşului şi al tuturor cugirenilor. Ni s-ar fi părut normal ca primarul, înainte de a introduce pe ordinea de zi proiectul de buget, să aibă o discuţie cu preşedinţii de partide din oraş, pentru a vedea opiniile lor, propunerile lor şi a le armoniza împreună. Dar se pare că sunt unii politicieni care nu văd decât de orgoliul lor personal şi cred că tot ce vine de la ei este bine, iar ce vine de la un adversar politic este neapărat rău. Aşteptăm un minim de respect şi apreciere, măcar pentru faptul că în urmă cu doi ani, noi, PSD Cugir, am făcut campanie electorală, susţinându-l în mod demn şi loial pe actualul primar, în timp ce noii lui colegi de partid din noul PNL îl înjurau ca la uşa cortului.
În încheiere, îi asigurăm pe cetăţenii Cugirului că ne vom feri şi pe viitor de abordări politicianiste şi vom căuta, pe cât ne va sta în putinţă, să rezolvăm problemele comunităţii, dar colegii liberali trebuie să ştie că legea trebuie respectată de toţi, grupul de consilieri social-democraţi angajându-se în faţa cetăţenilor că se va lupta pe toate căile legale, pentru respectarea cu stricteţe a legilor şi regulamentelor în Primăria Cugir şi în Consiliul Local Cugir! Nu vom mai vota niciun proiect de hotărâre dacă nu sunt respectate prevederile legale şi regulamentare privind procedura de convocare a consiliului, de iniţiere, editare şi avizare a proiectelor, iar în cazul adoptării unor hotărâri care nu ţin seama de aceste prevederi, vom uza de toate mijloacele legale, în instanţa de contencios sau prin sesizarea Instituţiei Prefectului, pentru respectarea legalităţii la Cugir.

Grupul de consilieri
P.S.D. Cugir


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir