cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Consilierii Locali din Cugir și-au stabilit cuantumul indemnizației lunare, pe care o vor încasa până în anul 2021

Consilierii Locali din Cugir și-au stabilit cuantumul indemnizației lunare, pe care o vor încasa până în anul 2021

Publicat în 31.07.2019 la ora 10:00

Consiliul Local al orașului Cugir a luat în dezbatere un proiect de hotărâre al primarului Adrian Teban, privind unele modificări ale Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local, referitor la participarea aleșilor locali la ședințele consiliului şi ale comisiilor de specialitate cu dreptul acestora la o indemnizaţie lunară.

Astfel, până la data de 31 decembrie 2021, indemnizaţia lunară pentru consilierii locali din cadrul Consiliului Local al Orașului Cugir care participă la ședințele ordinare ori la ședințele extraordinare ale consiliului local și ale comisiilor de specialitate este în cuantum de 10% din indemnizaţia lunară a Primarului orașului Cugir (indemnizație făcută publică în declarația de avere), exclusiv majorările prevăzute pentru implementarea de proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile.

Potrivit Statutului aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2021, indemnizaţia maximă lunară de care beneficiază consilierii locali pentru participarea la numărul maxim de şedinţe este de până la 10% din indemnizaţia lunară a primarului, excluzând majorările prevăzute.

Consilierii locali și consilierii județeni au dreptul la indemnizaţia lunară doar dacă participă la cel puţin o şedinţă a autorităţii deliberative şi o şedinţă a comisiei de specialitate, pe lună, desfăşurate în condiţiile legii.

Plata indemnizaţiilor stabilite potrivit prevederilor se efectuează exclusiv din veniturile secţiunii de funcţionare din bugetul unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale.

Primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene nu li se acordă indemnizaţie pentru participarea la şedinţe.

Consilierilor locali, respectiv consilierilor judeţeni li se aplică în mod corespunzător prevederilor (dreptul la decontarea, în condiţiile legii, a cheltuielilor legate de exercitarea mandatului, respectiv plata cheltuielilor de transport, cazare, indemnizaţia de delegare sau deplasare, după caz, precum şi a altor cheltuieli prevăzute de lege).

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 784 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.