cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Consilierii Locali din Cugir au aprobat documentaţia tehnico-economică pentru Centru Comunitar Integrat Socio-Medical „Michelangelo”

Consilierii Locali din Cugir au aprobat documentaţia tehnico-economică pentru Centru Comunitar Integrat Socio-Medical „Michelangelo”

Publicat în 01.08.2019 la ora 10:00

Consiliul Local Cugir a aprobat documentaţia tehnico-economică, faza DALI şi indicatorii tehnico-economici, pentru obiectivul de investiţie „Schimbarea destinaţiei din cofetărie în Centru Comunitar Integrat Socio-Medical «Michelangelo»”.

Scopul principal al acestui proiect este îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a populaţiei rome, prin oferirea de servicii integrate socio-medicale persoanelor din grupul ţintă al proiectului, sens în care a fost promovată o documentaţie în faza DALI.

În urma expertizării clădirii existente, situate pe strada 21 Decembrie 1989 (construită în anul 1937), s-au concluzionat următoarele: starea tehnică a clădirii este în general bună. Au fost identificate însă unele degradări destul de extinse la nivelul zidăriei exterioare, precum şi degradări locale la planşeul de lemn. La fundaţii nu sunt necesare intervenţii.

Astfel, modificările cuprinzând compartimentări uşoare, închideri de goluri existente, deschiderea de goluri sau modificarea dimensiunilor unor goluri și revizuirea planșeului de lemn de peste parter se vor revizui, în conformitate cu recomandările din Expertiza tehnică.

Toate elementele de lemn se vor ignifuga şi trata împotriva atacului insectelor xilofage şi ciupercilor. Conform exertizei efectuate în cauză, nu sunt necesare alte măsuri speciale de consolidare. Modificările solicitate nu pun în pericol rezistenţa şi stabilitatea clădirii existente dacă se respectă recomandările din Expertiza tehnică, necesitând doar o proiectare adecvată şi o execuţie îngrijită.

În Raportul de susţinere a proiectului de hotărâre, primarul Adrian Teban arată că: „Reabilitarea şi modernizarea Centrului Comunitar Integrat socio-medical Michelangelo este obiectiv al Proiectului «INCLUZIV Investiţie europeană pentru dezvoltarea socială în Cugir» finanţat prin intermediul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU), Axa prioritară – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei. Este un program care presupune reducerea numărului de comunităţi marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome (minimum 10% din totalul populaţiei la nivelul comunităţii) aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială”.

Principalii indicatori tehnico-economici ai investiţiei: valoarea totală a investiţiei cu TVA = 387.454,58 lei. Durata de realizare a investiţiei: 8 luni, din care 2 luni proiectare. Sursa de finanţare: bugetul de stat, bugetul local şi alte surse legal constituite.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 418 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.