cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Conferința „Ion D. Lăzărescu” începută astăzi la Cugir se dovedește încă de la debut a fi o manifestare știintifică de succes

Conferința „Ion D. Lăzărescu” începută astăzi la Cugir se dovedește încă de la debut a fi o manifestare știintifică de succes

Publicat în 20.09.2013 la ora 20:09

conferinta-idlazarescu-cugir-salaÎn amfiteatrul Colegiului Național „David Prodan” din Cugir au debutat în acastă dimineață lucrările Conferinței Naționale Multidisciplinare „Profesorul Ion D. Lăzaărescu, fondatorul școlii românești de teoria așcherii”.

Evenimentul, desfășurat în premieră la poalele Draganei a reunit personalități din lumea academică și universitară românească, cadre inginerești, reprezentanți ai mediului de afaceri local, personalități politice și administrative de la nivel local și județean.
În prezidiul reuniunii au luat loc primarul orașului Cugir Adrian Teban, președintele Consiliului Județean Alba Ion Dumitrel, subprefectul de Alba Cornel Murg, președintele Asociației de Științe Tehnice din România prof. dr. ing Mihai Mihăiță, prof. dr. Mircea Bejan – președintele Asociației Generale a Inginerilor din România – filiala Cluj, prof. dr ing. Grațian Stetiu – (ginerele profesorului Ion D. Lăzărescu), dr. ing. Emil Muntean – președintele Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR).
Salutul de deschidere a manifestării a fost rostit de către prof. Rodica Florea, reprezentant de seamă al comunității locale, care a făcut o prezentare a orașului în contextul așezării sale geografice și a evoluției istorice de peste o jumătate de mileniu, precum și a dezvoltării industriale de mai bine de 200 de ani a fabricii din Cugir.
A luat apoi cuvântul președintele APITSIAR – Emil Muntean care a przentat invitații și cărora le-a dat posibilitatea să se adreseze celor prezenți în cadrul reuniunii. Pentru întreaga și prestigioasa sa activitate desfășurată în domeniul tehnicii, în calitate de inginer la Uzina Mecanică Cugir, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel i-a înmânat „Diploma de Excelenta”, d-lui dr. ing. Mihai Sudrijan, unul dintre organizatorii acestei grandioase manifestări. De altfel, toți invitații la eveniment au primit din partea organizatorilor, cartea „Inginerie – Cugir”, editată de AGIR filiala Alba, în care se regăsesc lucrări pe domenii de specialitate aparținând unor participanți, precum și două volume de carte tehnică înmânate de prof. dr. Mircea Bejan.
A urmat o vizită la S.C. Star Transmission SRL, iar începând cu ora 16.00, participanții la conferință au luat parte la lucrările pe secțiuni organizate în sălile special amenajate la Colegiul „I.D. Lăzărescu” Cugir, prin aportul directorului instituției școlare ing. Alexandru Micaciu.
Vom reveni, pe parcursul zilelor următoare, cu informații referitoare la dezbaterile realizate în cadrul celor 10 secțiuni.

C. P.

Acest articol a fost citit de 626 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.