cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Conducerea Fabricii de Arme Cugir amendată de ITM Alba, după ce ar fi plătit ilegal ore de noapte pentru unii salariaţi ai societăţii

Conducerea Fabricii de Arme Cugir amendată de ITM Alba, după ce ar fi plătit ilegal ore de noapte pentru unii salariaţi ai societăţii

Publicat în 24.08.2019 la ora 9:53

Inspectoratul Teritorilal de Muncă (ITM) Alba a sancţionat conducerea fabricii de Arme Cugir pentru plata unor ore de noapte acordate în mod ilegal unor salariaţi ai societăţii.

Potrivit informaţiilor pe surse, mai mulţi salariaţi ar fi primit sume de bani pentru ore suplimentare prestate în cadrul unităţii pe timp de noapte, în condiţiile în care aceste ore s-au efectuat doar după programul de 8 ore (7.00-15.00).

Cazul menţionat, considerat ilegal, a fost transmis spre atenţia Ministerului Economiei şi a C.N. ROMARM, cele două instiituţii dispunând efectuarea unui control pe această temă şi stabilirea unor măsuri de intrare în legalitate.

Astfel, s-a interzis procedura incorectă de plată cu ore de noapte folosită de societate, acordarea sumelor pentru ore suplimentare în condiţiile legii sau acordarea de zile libere compensatorii (dacă nu se pot plăti orele în plus faţă de programul de lucru).

Pe lângă situaţia prezentată, este surprinzător de constatat faptul că faţă de unele cazuri grave petrecute la Fabrica de Arme (5 accidente de muncă, dintre care unul soldat cu decesul unei salariate), mai marii M.E. şi ai ROMARM continuă să tolereze situaţia de la respectiva societate fără a lua o măsură fermă faţă de cel care se află la cârma managerială a unităţii. Ba mai mult decât atât, potrivit surselor, mandatul directorului general, care expiră în această lună, ar fi fost deja prelungit. Pe ce perioadă, vom trăi şi vom vedea. Vom reveni.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1514 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.