Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Conducerea Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu” din Cugir și-a prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2015-2016

cugirinfo.ro

Publicat

în

ziua-portilor-deschise-colegiu-cugir-2015Circa 200 de elevi din clasele a VIII-a, aparținând școlilor gimnaziale: Singidava, Iosif Pervain și Nr. 3 din Cugir, precum și ai școlilor gimnaziale din Șibot sau Săliștea au fost pentru câteva ore oaspeți ai Colegiului Tehnic „Ion. D. Lăzărescu” din Cugir.

Prezența elevilor la instituția de învățământ tehnic a orașului a avut drept scop participarea la activitățile derulate de liceu, joi, 9 aprilie cu ocazia „Zilei Porților Descise” acțiune cuprinsă în programul de activități ,,Să știi mai multe, să fii mai bun,,.

O zi, în care directorul colegiului ing. Alexandru Micaciu și cadrele didactice ale instituției școlare au avut ocazia să-și prezinte oferta educațională pentru anul de învățământ 2015-2016, iar elevii oaspeți, privilegiul să viziteze liceul, cu laboratoarele, cabinetele, sălile de clasă, atelierele de instruire practică, baza sportivă și utilitățile de care dispune școala.

După cum am fost informați de directorul Micaciu, unitatea de învățământ (cu 490 de elevi la ora actuală) are ca proiect educațional pentru anul școlar viitor un Liceu Tehnologic cu 2 clase: 1 clasă Economic- Tehnician în activități economice( 28 locuri) și 1 clasă Mecanic-Tehnician proiectare CAD( 28 locuri).

Tot în cadrul instituției va funcționa Școala profesională Cugir-Sistem dual, pentru meseriile: Frezor și Operator CNC(28 locuri), precum și Școala profesională- Mecanic, cu meseriile Lăcătuș meanic/rectificator (28 locuri).

Mai există un proiect pentru o scoală postliceală cu 28 de locuri și o clasă pentru liceul seral-clasa a XI-a, oportună continuării studiilor de către absolvenții școlii profesionale.

În cadrul evenimentului, în sala profesorală a colegiului a fost realizată o expoziție realizată prin grija d-nei prof. Mariana Jibotean, cu produsele prezentate la competițiile Firmelor de Exercițiu de către firma Creativity Elements SRL Cugir, firmă aparținând clasei a XI-a A Economic. Aici, alături de produsele realizate: invitații, felicitări, cutiuțe de mărturii, genți Eco, brățări Eco etc, a fost prezentat și un spot publicitar cu planul de afaceri a firmei respective.

La întâlnirile avute cu vizitatorii, conducerea colegiului le-a explicat elevilor că instituția le oferă posibilitatea de a obține o calificare profesională care să răspundă nevoilor lor, pentru că li se oferă o bază materială modernă, iar toate cadrele didactice au un nivel înalt de pregătire.

La eveniment au luat parte viceprimarul orașului prof. Horia Rotche și directorul general de la Fabrica de Arme, Mircea Trifan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir