cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Concurs de matematică în memoria profesorului Ioan Mariş la Cugir

Concurs de matematică în memoria profesorului Ioan Mariş la Cugir

Publicat în 27.05.2013 la ora 9:04

Sâmbătă, începând cu oră 10.00, în amfiteatrul ,,Horia” de la Colegiul Național ,,David Prodan” din Cugir, 39 de elevi au susținut probă (scrisă) din cadrul concursului de matematică ,,Profesor Ioan Maris”, aflat anul acesta la cea de-a IV-a ediție.

concurs Ioan Maris la CugirDesfășurată sub genericul ,,M=T+E + E + E +….”, competiția s-a adresat tuturor elevilor din clasele IX- XII și a reunit 34 de participanți de la Colegiul ,,David Prodan”, 4 de la Colegiul Național ,,Coriolan Brediceanu” din Lugoj și 1 elev de la Colegiul Tehnic ,,I. D Lazarescu Cugir.
Concursul a fost organizat de foști elevi din promoția 1985 a liceului cugirean, al căror diriginte a fost apreciatul profesor Ioan Mariș, trecut în neființă în anul 2009.
Subiectele au fost făcute de o comisie, fiind selectate probleme care se studiază în programa de matematică, nivel mediu de bază, iar competiția s-a desfășurat individual, pe toți cei 4 ani de studii, timpul afectat rezolvării problemelor fiind de 3 ore.
Potrivit d-nei Adriana Mariş (nora fostului profesor), prezentă la eveniment, între Colegiul cugirean ,,David Prodan” și Colegiul ,,Coriolan Brediceanu” din Lugoj va fi încheiat un parteneriat de colaborare pe mai multe planuri.
Întrucât corectarea lucrărilor necesită un timp apreciabil, rezultatele concursului vor fi făcute publice doar miercuri, 29 mai, ziua în care va avea loc și premierea câștigătorilor.  Aceștia vor fi recompensați cu premii în bani, sumele variind între 100 și 300 lei, în funcție de locul ocupat pe podium.

Acest articol a fost citit de 719 ori

Concurs de matematică în memoria profesorului Ioan Mariş la Cugir
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.