Rămâi conectat

Administraţie

Concesionarea Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Cugir bate pasul pe loc

cugirinfo.ro

Publicat

în

Într-o recentă şedinţă extraordinară, legislativul din Cugir a aprobat un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban, prin care s-a modificat şi completat o hotărâre de consiliu referitoare la concesionarea prin licitaţie publică a Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

Aleşii locali au revenit cu modificări asupra hotărârii precedente din luna ianuarie 2019, întrucât la licitaţia publică deschisă pentru concesionarea amintitului serviciu nu a fost primită nicio ofertă de concesionare. Din acest motiv, administraţia locală a fost nevoită să anuleze procedura de licitaţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi să iniţieze alta nouă.

Ca urmare a acestei situaţii au fost reanalizate documentele care reglementează activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân şi au fost identificate două cauze pentru care nu a fost depusă nicio ofertă. Mai întâi s-a considerat că valoarea prestaţiilor a fost mică raportat la complexitatea activităţii, situaţie în care niciun operator pentru acest serviciu nu a fost interesat de obţinerea de informaţii suplimentare, de exprimarea vreunei intenţii în acest sens sau depunerea unei oferte de participare la licitaţie. În al doilea rând, în cuprinsul documentaţiei nu a fost prevăzută posibilitatea utilizării unui adăpost autorizat aflat în proprietatea posibilor ofertanţi.

Pornind de la această analiză, Consiliul local a decis să majoreze valoarea esimată a contractului de 90.000 lei/an (fără TVA) la 135.000 de lei/an (fără TVA). Totodată, a completat hotărârea precedentă, stabilind posibilitatea ca transportul câinilor să se facă fie la adăpostul public pentru gestionarea câinilor fără stăpân (locaţie deja folosită), situat în Cugir, str. Serelor, nr.4, fie la un adăpost autorizat al concesionarului.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Bogdan

    10.04.2019 la 18:31

    135 000 lei / an…insemnand 11 250 lei lunar din care platesti cel putin 2 salarii de 4000 lei brut / om ( aprox 2200 lei net ) si mai raman 3250 lei pentru benzina, intretinere auto, amortizarea investitiei… oare sunt suficienti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir