cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Concesionarea Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Cugir bate pasul pe loc

Concesionarea Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Cugir bate pasul pe loc

Publicat în 10.04.2019 la ora 10:00

Într-o recentă şedinţă extraordinară, legislativul din Cugir a aprobat un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Adrian Teban, prin care s-a modificat şi completat o hotărâre de consiliu referitoare la concesionarea prin licitaţie publică a Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

Aleşii locali au revenit cu modificări asupra hotărârii precedente din luna ianuarie 2019, întrucât la licitaţia publică deschisă pentru concesionarea amintitului serviciu nu a fost primită nicio ofertă de concesionare. Din acest motiv, administraţia locală a fost nevoită să anuleze procedura de licitaţie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice şi să iniţieze alta nouă.

Ca urmare a acestei situaţii au fost reanalizate documentele care reglementează activitatea de gestionare a câinilor fără stăpân şi au fost identificate două cauze pentru care nu a fost depusă nicio ofertă. Mai întâi s-a considerat că valoarea prestaţiilor a fost mică raportat la complexitatea activităţii, situaţie în care niciun operator pentru acest serviciu nu a fost interesat de obţinerea de informaţii suplimentare, de exprimarea vreunei intenţii în acest sens sau depunerea unei oferte de participare la licitaţie. În al doilea rând, în cuprinsul documentaţiei nu a fost prevăzută posibilitatea utilizării unui adăpost autorizat aflat în proprietatea posibilor ofertanţi.

Pornind de la această analiză, Consiliul local a decis să majoreze valoarea esimată a contractului de 90.000 lei/an (fără TVA) la 135.000 de lei/an (fără TVA). Totodată, a completat hotărârea precedentă, stabilind posibilitatea ca transportul câinilor să se facă fie la adăpostul public pentru gestionarea câinilor fără stăpân (locaţie deja folosită), situat în Cugir, str. Serelor, nr.4, fie la un adăpost autorizat al concesionarului.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 656 ori

Comentarii

Un Comentariu la Concesionarea Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Cugir bate pasul pe loc

  1. Bogdan Răspunde

    10.04.2019 la 18:31

    135 000 lei / an…insemnand 11 250 lei lunar din care platesti cel putin 2 salarii de 4000 lei brut / om ( aprox 2200 lei net ) si mai raman 3250 lei pentru benzina, intretinere auto, amortizarea investitiei… oare sunt suficienti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.