cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Concert de colinde la Biserica Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea

Concert de colinde la Biserica Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea

Publicat în 25.12.2018 la ora 11:31

Vestea cea mare a Nașterii Mântuituitorului Iisus Hristos a fost adusă cu bucurie și în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Vinerea, de către colindători renumiți în peisajul artistic al zonei.

Prezența lor s-a dovedit remarcabilă pe scenele mai multor manifestări culturale din județ sau din țară, în cadrul Sfintei Liturghi sau a Sfîntului Maslu. Astfel, Cătălina Furdui, membră a cunoscutului ansamblu,  „Jidvei România” (condus de maestrul Stelian Stoica), fostă elevă la Școala populară de Artă – Deva, a interpretat colindele vinerene „Sloboade-ne gazdă-n casă”, „Nașterea Domnului nostru” și „În Raiul cel luminos”.

În continuare, Mădălina Cârja, studentă în anul II la Facultatea de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, a colindat „Nicio sărbătoare-n lume” și „Ziurel de ziuă”, iar Vasile Palfi, acest „Hrușcă” al Cugirului, absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic Cluj – Napoca, component al formației „Millenium C” din Cugir, a încântat credincioșii prezenți în număr mare la biserică, cu colinde din repertoriul cunoscutului interpret de muzică folk, Ștefan Hrușcă: „Aseară pe-nserate”, „Trei crai de la răsărit”, „Ce-ați văzut păstori?” și „Pe strada din Viflaim”.

Superbele colinde românești, ce au răsunat în cocheta biserică din Vinerea și au adus atâta bucurie în sufletele celor prezenți, au fost răsplătite cu aplauze de numeroșii credincioși prezenți, iar colindătorilor le-au fost oferite daruri din partea preotului paroh dr. Adrian Cebotari, a Comitetului și Consiliului Parohial Vinera II.

Constantin PREDESCU

Craciun fericit !!Multumesc parintelui Adrian Cebotari pentru invitatie dar si pentru caldura si atentia cu care mi-a primit colinda, multumesc parintelui Gheorghe Mihailescu pentru invitatia de a colinda si multumesc membrilor corului Bisericii Sf. Ierarh Nicolae Cugir pentru ca au acceptat sa colindam impreuna ! Va doresc Sarbatori fericite !!!

Publicată de Vasile Palfi pe Duminică, 23 decembrie 2018

 

Acest articol a fost citit de 313 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.