cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Concernul german Daimler intenționează să investească încă 40 de milioane de euro la Cugir

Concernul german Daimler intenționează să investească încă 40 de milioane de euro la Cugir

Publicat în 04.04.2016 la ora 20:07

markus-schafer-apr-2016Concernul german Daimler intenționează să investească încă 40 de milioane de euro la Cugir, după ce a investit, în total, peste 300 de milioane de euro la Sebeș, a spus, luni, Markus Schafer, membru al Consiliului de administrație al diviziei Mercedes Benz Cars, responsabil pentru producție și Supply Chain Management.

În prezent, Daimler are, în cadrul filialelor din România, Star Transmission și Star Assembly, în cele două puncte de lucru disponibile din județul Alba, peste 1.800 de angajați.

Societatea Star Transmission, înființată în anul 2001, produce la sediul din Cugir roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii și sisteme de direcție. În plus, în cadrul acestei locații se află centrul de tehnologie, precum și un spațiu de instruire.

Filiala Star Assembly a fost înființată în anul 2013 la locația din Sebeș, iar lansarea producției cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în același an. În anul 2014, pe poarta fabricii a ieșit prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj cu șapte trepte.

Subsidiara concernului german Daimler din România, Star Assembly Sebeș și-a extins capacitățile în activitățile de producție a cutiilor de viteze de ultimă generație destinate automobilelor Mercedes-Benz. Evenimentul de lansare a  producției cutiilor de viteze automate cu nouă trepte 9G-Tronic a avut loc la doi ani de când a fost așezată piatra de temelie pentru începerea lucrărilor de construcție a unității Star Assembly.

La ceremonia oficială de inaugurare  au participat, pe lângă reprezentanții Daimler și Mercedes Benz, Costin Borc, viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, autorități locale precum și numeroși oaspeți din mediul economic și politic.

Prin extinderea capacității, Daimler investește, în total, peste 300 de milioane de euro și creează peste 500 de noi locuri de muncă în cadrul filialei Daimler de la Sebeș – Star Assembly.

Acest articol a fost citit de 1180 ori

Concernul german Daimler intenționează să investească încă 40 de milioane de euro la Cugir
3.3 (66.67%) 3 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.