cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Compania Elit, care deține o fabrică și la Cugir, va fi cumpărată de cel mai mare furnizor de carne de porc din lume

Compania Elit, care deține o fabrică și la Cugir, va fi cumpărată de cel mai mare furnizor de carne de porc din lume

Publicat în 26.09.2017 la ora 15:38

Compania Elit, deținută în prezent de omul de afaceri Dorin Mateiu, va fi cumpărată de cel mai mare producător de carne de porc din lume. Elit este a patra companie mare din industria alimentară din județul Alba, pe lângă Albalact, Supremia și Alpin 57 Lux, care se vinde unui gigant.

Prin intermediul Smithfield, Grupul WH, cel mai mare furnizor de carne de porc din lume, a incheiat, pe 25 septembrie, un acord de cumparare a actiunilor a doua companii din Romania, Elit si Vericom.

Aceasta miscare va extinde si mai mult operatiunile Grupului WH in Europa. In urma achizitionarii intregului capital social al celor doi producatori romani, Smithfield, parte a Grupului WH, ar putea ajunge liderul industriei carnii din Romania.

„Grupul se asteapta ca prin aceste achizitii Smithfield sa devina lider pe piata produselor din carne din Romania, cu un portofoliu mai mare”, se arata in comunicatul grupului chinez, postat de 4-traders.com.

Elit si Vericom produc aproape 25.000 de tone de produse din carne anual, pentru mai mult de 12.000 de clienti. Cele doua companii isi pot mari capacitatea de productie la 45.000 de tone pe an. Elit si Vericom opereaza trei unitati de productie a carnii ambalate, cinci centre de distributie si active conexe in Romania.

Acest articol a fost citit de 1050 ori

Compania Elit, care deține o fabrică și la Cugir, va fi cumpărată de cel mai mare furnizor de carne de porc din lume
3 (60%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.