cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Comenzi pentru fabricile din Cugir: Armata dorește să achiziționeze 10.000 de pistoale și a cerut realizarea prototipului unei noi arme de asalt

Comenzi pentru fabricile din Cugir: Armata dorește să achiziționeze 10.000 de pistoale și a cerut realizarea prototipului unei noi arme de asalt

Publicat în 15.05.2020 la ora 18:40

Conform unor surse, vizita premierului Ludovic Orban, împreună cu 5 miniștrii, la cele două fabrici din Cugir: Uzina Mecanică și Fabrica de Arme a avut rezultate concrete, asta însemnând practic o relansare a celor două fabrici de profil.

Se pare că Armata, prin persoana ministrului Ciucă ar fi dat o comandă fermă Fabricii de Arme din Cugir de 10.000 de pistoale cu muniție de 9mm. Pe lângă acest contract, există perspectiva plasării unor comenzi mai mari pentru o nouă armă de asalt care va intra în dotarea Armatei Române.

Potrivit surselor noastre, una dintre problemele majore ale armei de asalt, prototip realizat în prezent de Fabrica de Arme din Cugir o reprezintă greutatea, ea având circa 5 kg. Ori militarii români își doresc o armă de asalt mai ușoară, care să aibă o greutate până în 3.5 kg.

Potrivit acelorași surse s-ar fi convenit ca UM Cugir împreună cu Fabrica de Arme să conceapă un nou prototip de armă de asalt care să se încadreze în specificațiile Armatei, urmând ca ea să fie produsă de Fabrica de Arme, iar una din componente de UM Cugir. În situația în care noul prototip va corespunde tuturor cerințelor militarilor, conducerile celor două fabrici au primit promisiuni ferme că Armata Română va face achiziții mari de astfel de arme de asalt.

Vizita de astăzi a premierului Orban reprezintă un prim pas concret pentru relansarea celor două fabrici din Cugir care fac parte din industria de apărare a României.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 3419 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.