cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Comandantul Poliţiei Cugir a obţinut în instanţă mărirea despăgubirii pe care statul trebuie să i-o plătească, pentru acuzațiile false aduse de DNA

Comandantul Poliţiei Cugir a obţinut în instanţă mărirea despăgubirii pe care statul trebuie să i-o plătească, pentru acuzațiile false aduse de DNA

Publicat în 24.09.2014 la ora 18:30

milu-todeaÎn urma soluționării apelului, judecat de Curtea de Apel Alba Iulia, suma pe care acesta o va primi este de 40.000 de lei. 

Reamintim că Milu Todea a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în iunie 2009, sub acuzaţia de “favorizare a persoanelor care au comis o infracţiune de luare de mită”, alături de subofiţerul Gheorghe Dănuţ Pleşa. Cei doi au fost acuzaţi că, în 4 decembrie 2008, au dezvăluit o acţiune de filaj prin care se urmărea prinderea în flagrant a unui angajat de la Registrul Auto Român Alba, în timp ce lua mită.

La sfârşitul lunii octombrie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv şi irevocabil pe comisar. În schimb, aceeaşi instanţă a menținut condamnarea subofiţerului Gheorghe Dănuţ Pleşa, cu pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare.

Ca urmare a achitării sale, Milu Todea a fost repus în drepturi şi a ocupat pentru o scurtă perioadă de timp, din ianuarie până în martie 2012, funcţia pe care o deţinuse înainte de declanşarea urmării penale împotriva sa, şi anume cea de adjunct al şefului IPJ Alba. El a primit retroactiv şi sumele de bani corespunzătoare salariului de adjunct al şefului IPJ Alba. În martie 2012 Todea a fost numit comandat al Poliţiei Cugir. Aici a rămas până în mai 2013, când a fost schimbat din funcţie şi numit şeful al Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. În luna mai 2014 el a fost numit din nou şef al Poliţei Cugir.

În urma acțiunii civile pe care a deschis-o, el a primit prin sentinţă a Tribunalului Alba, despăgubiri morale de 25.000 de lei pentru noaptea pe care a petrecut-o în arest în martie 2009, şi pentru prejudiciile sociale, de imagine şi de sănătate pe care susţine că le-a suferit pe tot parcursul procesului, până la achitare. Suma a fost mult mai mică decât cea pe care a solicitat-o, motiv pentru care a contestat cu apel soluția pronunțată de tribunal.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 802 ori

Comandantul Poliţiei Cugir a obţinut în instanţă mărirea despăgubirii pe care statul trebuie să i-o plătească, pentru acuzațiile false aduse de DNA
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *