cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Colegiul Tehnic “ID Lazărescu” din Cugir și-a prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2013-2014

Colegiul Tehnic “ID Lazărescu” din Cugir și-a prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2013-2014

Publicat în 04.04.2013 la ora 16:11

Peste 200 de elevi din clasele a VIII-a, aparținând școlilor gimnaziale: ,,Iosif Pervain”, ,,Singidava”, Nr. 3 Cugir și Scoala generală din Săliștea au fost pentru câteva ore oaspeți ai Colegiului Tehnic ,,I.D. Lazarescu” din Cugir.

Prezența elevilor la instituția de învațământ tehnic a orasului a avut drept scop participarea la activitațile derulate joi de liceu cu ocazia Zilei Porților Dechise, program cuprins în calendarul de activități ,,Să știi mai multe, să fi mai bun!”

O zi, în care directorul colegiului ing. Alexandru Micaciu și cadrele didactice ale instituției școlare au avut ocazia să-și prezinte ofertă educațională pentru anul de învățământ 2013-2014, iar elevii oaspeți, privilegiul să viziteze liceul cu laboratoarele, atelierele, sălile de clasă, bază sportivă și utilitățile de care dispune colegiul.

Asfel, că ofertă educațională pentru viitorul an de învățământ la clasă a IX-a, are la domeniul Calificare profesională, 4 clase: economic: Tehnician activtati economice-28 locuri; Electronică și automatizări: Tehnician operator tehnică de calcul – 28 locuri; Electronică: Tehnician electromecanic – 28 locuri; Mecanică: Tehnician proiectant CAD – 28 locuri;

Pentru învățământul profesional: Strungar cu durată de 2 ani, pregătire pentru care cursanții, fie ei băieți sau fete, au avantajul de a beneficia de o BURSĂ DE STUDII acordată lunar în cuantum de 200 lei cu posibilitatea de majorare a acesteia de către agentul economic la care își desfășoară activitatea practică. La finalizarea acestui program, absolvenții obțin calificarea de nivel II – strungar care le permite să-și găsească mai rapid un loc de muncă și să câștige mai repede un salariu.

La întâlnirile avute cu vizitatorii, conducerea liceului împreună cu cadrele didactice le-au explicat elevilor că instituția le oferă posibilitatea de a obține o calificare profesională care să răspundă nevoilor lor, pentru că li se oferă o bază materială modernă, pentru faptul că toate cadrele didactice au un nivel înalt de pregătire, iar colegiul oferă și o gamă variată de activități extrașcolare.

De remarcat că, în cadrul sălii profesorale a fost amenajată pentru oaspeți o expoziție de Origami aparținând elevului Mihai Birzianu, precum și o expoziție de planșe și panouri cu temă: Alimentație sănătoasă ,,Să ști mai mult, să fi mai sănătos!”

La final, participanții au putut admiră o frumoasă prezentare de artă culinara a elevilor școlii și au putut gustă din produsele pregătite de ei.

Acest articol a fost citit de 394 ori

Colegiul Tehnic “ID Lazărescu” din Cugir și-a prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2013-2014
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *