cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir și-a prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2016 – 2017

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir și-a prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2016 – 2017

Publicat în 21.04.2016 la ora 21:14

colegiu-id-lazarescu-ziua-portilor-deschise-2016În cadrul manifestărilor prilejuite de săptămâna „Școala Altfel – Să știi mai multe să fii mai bun”, cadrele didactice împreună cu elevii Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir au organizat evenimentul anual intitulat „Ziua Porților Deschise”.

În cadrul acestei activități, directorul liceului, profesorul inginer doctor Alexandru Micaciu împreună cu ing. Liliana Dache, Mariana Iviniș, respectiv Diana Roșu au primit elevii claselor a VIII-a de la școlile gimnaziale din oraș și din localitățile învecinate. Cu această ocazie s-a prezentat oferta educațională a liceului pentru anul școlar 2016 – 2017, după care elevii au vizitat baza materială a instituției școlare, cabinetele de specialitate, atelierul școală, sala de sport ș.a. După această vizită, în sala profesorală a colegiului, vizitatorii au avut prilejul să admire expoziția realizată de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a(profilul economic) unde au fost prezentate mai multe firme de exercițiu organizate pe diverse tematici.

De menționat că, pentru anul de învățământ 2016 – 2017, Colegiul Tehnic își propune să realizeze 3 clase: 2 de învățământ liceal și 1 de învățământ profesional astfel: 1 clasă cu 28 locuri – profil Economic – (Tehnician în activități economice), 1 clasă cu 28 locuri în domeniul Electronică și Automatizări(Tehnician operator tehnică de calcul). În cadrul învățământului profesional va funcționa o școală profesională de tip dual cu durata de 3 ani în meseriile de Frezor – 14 locuri și Operator Mașini cu Comandă numerică – 14 locuri. De menționat că școala profesională de tip dual oferă fiecărui cursant o bursă lunară de 400 lei, pentru elevii selectați de fiecare agent economic în funcție de opțiunea dorită de elevi.

Tot pentru anul de învățământ 2016 – 2017, colegiul își propune să școlarizeze elevi în clasa XI-a curs seral, respectiv absolvenți de învățământ liceal, care pot opta pentru Școala tehnică postliceală cu durata de 1 an în specialitatea ,,Tehnician Operator Mașini Unelte cu Comandă numerică”

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 324 ori

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir și-a prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2016 – 2017
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.