Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Colegiul Naţional „David Prodan’’ din Cugir a găzduit concursul de matematică „In memoriam – Profesorul Ioan Mariş”

cugirinfo.ro

Publicat

în

concurs-matematica-ioan-maris-2014Festivităţile de încheiere a anului şcolar pentru elevii claselor a XII-a organizat ieri la Colegiul Naţional „David Prodan’’ din Cugir s-au dovedit un bun prilej pentru premierea câştigătorilor celei de-a V-a ediţii a concursului de matematică „Profesor Ioan Mariş’’, desfăşurat cu câeva zile în urmă la sediul aceleaşi instituţii şcolare.

Organizatorii concursului, foşti elevi ai promoţiei 1985, care au avut privilegiul să-l aibă ca profesor de matematică pe regretatul Ioan Mariş au pus pe masa concurenţilor 10 subiecte  din programa şcolară a claselor de studiu IX-XII,  urmând ca acestea să fie rezolvate pe parcursul a trei ore. La startul întrecerii au luat parte elevi ai Colegiului Naţional „David Prodan’’, Colegiului Tehnic „I.D.Lăzărescu’’, Colegiului Naţional „Coriolan Brediceanu’’ din Lugoj, Colegiului Naţional Horea Cloşca şi Crişan din Alba Iulia, Liceul „Grigore Moisil’’ Timişoara.

În urma corectării lucrărilor s-a stabilit următorul clasament:

• Clasa a IX-a:

   Locul I:   Dan Crăciun – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir;

   Locul II:  Darius Martin – Colegiul Naţional  „David Prodan’’ Cugir

   Locul III: Ioana Miruna Badea  – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir

• Clasa a X-a:

     Locul I:  Andreas Megerle  – Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu’’ Lugoj

     Locul II:  Darian Crăciun – Liceul „Grigore Moisil’’ Timişoara

     Locul III: Melisa Zanier – Colegiul Naţional  „C. Brediceanu’’ Lugoj

• Clasa a XI-a:

     Locul I: Paul Trif  – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir

     Locul II: Alexandru Lucian Mitea – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir

     Locul III: George Linuţ – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir

• Clasa a XII-a:

     Locul I:  Larisa Trancă  – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir

     Locul II:  Valentin Breaz – Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” Alba Iulia

     Locul III:  Paul Neag – Colegiul Naţional „David Prodan’’ Cugir

Au mai fost acordate două premii speciale pentru: Daniel Culda şi Ştefana Barbu, ambii de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu’’ Cugir.

Câştigătorii locurilor I-III au fost recompensaţi cu premii în bani după cum urmează:  Locul I = 300 Ron, Locul II = 200 Ron, Locul III = 100 Ron, Premiul Special =50 Ron.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Cârjean Ana Teodora, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub coordonarea doamnelor profesoare Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal, eleva Cârjean Ana Teodora din clasa a V-a la Școala Gimnazială Singidava din Cugir a reprezentat județul Alba la Etapa Națională a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească (Limba și Literatura Română și Religie), desfășurată în perioada 15 – 19 mai 2024 la Craiova, județul Dolj.

Potrivit celor două cadre didactice care au îndrumat-o pe elevă, pasiunea, seriozitatea, ambiția, spiritul competitiv și dorința de autodepășiere sunt atribute care o caracterizează pe Ana. Ea a obținut Premiul al II -lea cu un punctaj de 98,5 de puncte, un rezultat care îi încununează munca asiduă, consecventă și motivată.

„Succesul înseamnă să ai curaj, hotărâre și voința de a deveni persoana care crezi că trebuie să fii. O felicităm pe tânăra și ambițioasa performeră, pe cele două cadre didactice coordonatoare și familia Anei Teodora!”, transmite conducerea unității școlare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Singidava Cugir – Mențiune la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa de fotbal a Școlii Singidava Cugir formată din elevii: AVRAM BOGDAN, PETRESCU RAUL, SIRITEANU TUDOR, MITEA PATRIK, MITIU RAREȘ, LAKATOȘ FLORIN, GYAPIAȘ PAUL, PERJERIU DARIUS ANDREI, MIHĂILĂ ADELIN, BUTA IULIAN, ALMĂȘAN IULIAN, TIMOFTE GRAȚIAN (clasele VII-VIII) s-a clasat pe locul V la faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar desfășurată la Târgoviște în perioada 15 – 17 mai 2024.

Pentru prestația lor, elevii antrenați de prof. Avram Traian au obținut Mențiune, performanță valoroasă pentru care merită felicitări!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir