cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Colegiul ID Lăzărescu Cugir: ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Colegiul ID Lăzărescu Cugir: ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun”

Publicat în 18.03.2013 la ora 18:03

La Colegiul Tehnic ,,ID Lazarescu” Cugir se va derula în perioada 1-5 aprilie a.c, programul ,,Sa stii mai multe, sa fii mai bun” un demers care are drept scop implicarea elevilor şi a cadrelor didactice din cadrul liceului într-o serie de activitaţi, care să evidenţieze înclinaţiile diverse ale elevilor, interesele şi preocupărilor multiple ale acestora. Prin respectivul program se urmareşte totodata, să fie stimulată atat capacitatea tinerilor de a răspunde cerinţelor din variate domenii, cât şi participarea lor la acţiuni în contexte nonformale, având totodată menirea să creeze un impact pozitiv al activităţilor atât în unitatea de învăţământ, căt şi în comunitate.

 Potrivit directorului liceului ing Alexandru Micaciu activitatile se vor desfasura pe baza unui program prestabilit şi vor fi concretizate sub diferite tipuri: culturale, sportive, de educatie pentru sanatate, de educatie pentru promovarea valorilor umanitare, tehnico-stiintifice. ,,Formele sub care se vor desfasura actiunile respective sunt atelierele de teatru, competitiile organizate la nivelul scolii, dezbaterile, vizitele de studiu, schimburi de experienta, excursii, parteneriate tematice”, ne-a precizat directorul colegiului. Asa cum arata si indrumatorul educativ prof. Ionut Iancu activitatile ce se vor derula au fost discutate anterior cu elevii si profesorii in cadrul orelor de dirigentie, in Consiliul Elevilor, Consiliul Profesoral. Va prezentam mai jos, programul de actiuni asa cum a fost stabilit de conducerea colegiului împreuna cu Consiliul Elevilor:
  Luni-1 aprilie: activitati de ecologizare in incinta liceului si in zone ale orasului;
  Marti-2 aprilie: intalniri cu reprezentanti ai Politiei Cugir pe teme de educatie    rutiera’
   Miercuri-3 aprilie: concurs  ,,Sanitarii priceputi” si simulare incendiu, cu participarea reprezentantilor ISU Cugir;
   Joi- 4 aprilie: ,,Ziua Portilor Deschise” actiune la care sunt invitati sa ia parte elevii scolilor gimnaziale din Cugir si localitatile apropiate;
   Vineri-5 aprilie: concurs de fotografii realizate de clase cu ocazia derularii proiectului, urmand a se face o evaluare finala care va fi transmisa ISJ Alba.
 Tot în acest interval, trei clase vor vizita agenti economici din oraş printre care: Star Transmission, Bulbucan SRL, Prototip SRL şi Nova Modul.    (C P )

Acest articol a fost citit de 360 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.