Rămâi conectat

Sport

Clubul de dans sportiv Pro Dance 2007 din Cugir în pași de dans spre topul clasamentelor

cugirinfo.ro

Publicat

în

club-sportiv-pro-dance-cugirCu toate că şi-a început activitatea de mai puţin de 6 ani, Clubul de dans sportiv Pro Dance 2007 din cadrul Casei de Cultură a oraşului Cugir a reuşit în ultimii ani să se impună în cadrul competiţiilor la care a participat, devansând multe cluburi de profil cu istorie în domeniu.

Ultimele rezultate înregistrate demonstrează o dată în plus pasiunea şi dăruirea tinerilor dansatori şi a antrenorului lor, Sergiu Prodan, pentru acest sport pe cât de elegant, pe atât de solicitant.

În perioada 25-26 octombrie, copiii antrenaţi de Sergiu Prodan s-au întrecut pentru Cupa Mediaş, în paşi de vals lent şi cha cha, cu peste 300 de perechi din întreaga ţară. Concursul a fost divizat în secţiuni, în funcţie de nivelul de pregătire a dansatorilor şi pe categorii de vârstă. Clubul de dans sportiv Pro Dance 2007 din cadrul Casei de Cultură a participat atât la solo, cât şi la perechi, cu un număr de 12 copiii.

Chiar dacă au avut emoţii, tinerii dansatori cugireni, obişnuiţi deja cu competiţiile, nu s-au sfiit şi au dansat cum au ştiu ei mai bine, obţinând rezultate după cum urmează: semifinalişti- Stefan Alexandru şi Codea Diana (8-9 ani); locul II- Stoian Robert şi Suciu Denisa (8-9 ani); locul III- Stoian Radu şi Vesa Bianca (14-16 ani, clasa E); locul III-Gavrilă Octavian şi Bardan Alexandra (12-15 ani); menţiune- Olcean Sebastian şi Măieraş Castilia (4-7ani). Rezultate au fost obţinute şi la secţiunea de solo unde Chirilă Alexandra s-a clasat pe locul III, iar Baltă Luisa, pe locul IV.

Acest concurs a fost precedat de o altă competiţie a Campionatului Naţional de Dans Sportiv, Cupa Potaisa, care a avut loc în 9 noiembrie la Turda. Talentul, graţia şi pasiunea le-au adus şi de această dată rezultate bune, perechea formată din Stoia  Radu şi Vesa Bianca (14-16 ani, clasa E) impunându-se ca semifinalişti ai concursului. Pentru prestaţia lor, au primit menţiuni şi Chirilă Alexandra, Baltă Luisa şi Suciu Denisa care au participat la secţiunea solo.

Antenorul Sergiu Prodan, care a devenit de curând singurul antrenor licenţiat de dans sportiv din întreg judeţul, a mărturisit că pentru unii din aceşti copii dansul sportiv reprezintă un hobby, însă în rândul celor cu rezultat bune se află şi tineri care pot face acest sport la nivel profesionist. Din acest motiv, Sergiu Prodan îşi propune să contribuie la îmbogăţirea experienţei şi a palmaresului acestor copii, prin participarea la cât mai multe concursuri de profil.

Astfel, în perioada următoare Clubul de Dans Sportiv Pro Dance 2007 va participa la Cupa Ballrom de la Arad şi la evenimentul internaţional, Napoca Dance Festival de la Cluj-Napoca.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir