Rămâi conectat

Economie

CJ Alba intenționează să înfințeze cu fonduri europene un parc științific și tehnologic la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Parcul Industrial CugirConsiliul Județean Alba dorește să înființeze, din fonduri europene, un parc științific și tehnologic în orașul Cugir, la care ar urma să aibă ca și parteneri centre universitare respectiv companii românești și străine.

Pentru a vedea modul cum sunt organizate și cum funcționează astfel de parcuri tehnologice, o delegație a CJ, ADR Centru, respectiv a parcului industrial Cugir s-a deplasat în Germania.

”Am avut deja primele întâlniri cu Universitatea Tehncă din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Timișoara, UM Cugir, Compania Națională Romarm, Star Transmission, Saturn, ADR Centru. Dorim să dezvoltăm un domeniu în care Cugirul e specializat și anume, producerea de armament. Sursele de finanțare există – oportunitate depunerii unor proiecte POR 2014 – 2020. După analizele pe care le-am făcut la nivel de regiune nu mai există concurență la un astfel de parc tehnologic. Sunt convins că vom reuși, am trimis și o delegație, în Germania, la partenerii noștri pentru a vedea modul cum sunt organizate și cum funcționează astfel de parcuri tehnologice, ca până la momentul în care reușim să obținem finanțarea să se știe cam ce ne așteaptă și ce urmează. E important că instituțiile universitare își doresc să fie parteneri cu noi”, a spus Ion Dumitrel, vineri, la Radio Unirea FM

Sediul obiectivului va fi probabil în pavilionul administrativ al SC “Parc Industrial Cugir” SA, însă se dorește înființarea unor centre și în alte orașe din județ: Alba Iulia, Sebeș, Blaj.

Câteva dintre obiectivele economico-sociale urmărite prin înfiinţarea parcului ştiinţific şi tehnologic sunt:

– stimularea potenţialului inovativ şi tehnico ştiinţific al personalului academic, universitar, al cercetătorilor şi al studenţilor;

– stimularea agenţilor economici pentru participarea activă a sectorului privat la dezvoltarea şi valorificarea cercetării şi inovării, prin realizarea unor produse comerciale de înaltă tehnicitate;

– valorificarea pe piaţă a rezultatelor cercetării româneşti;

– atragerea companiilor străine pentru a investi în activităţi de transfer tehnologic;

”Așa cum sunt utile în Germania, categoric este nevoie de așa ceva și la noi. Am putea în acest fel să reînnodăm o tradiție în cea ce privește cercetarea”, a mai spus Ion Dumitrel.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Economie

Uzina Mecanică Cugir la 225 de ani. Respect și prețuire față de cei care au ținut viu spiritul economic al orașului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Conducerea Societății Uzina Mecanică Cugir a luat decizia ca personalul muncitor al unității să poarte pe tot parcursul anului 2024, salopeta s-au halatul de lucru, pe care să fie imprimate insemnele „UM Cugir 225 ani”.

Secretarul Sindicatului Liber al UM Cugir, Virgil Matei ne-a declarat că în semn de respect pentru brandul ofrit de marea citadelă a industriei românești, de-a lungul timpului, conducerea societății împreună cu sindicatul și-au propus să ofere în mod inedit o imagine sugestivă acestui an aniversar.

„Împreună ne dorim un an aniversar cu multe realizari profesionale si financiare pe masura celor peste două secole de existență a unitatii noastre. Ne exprimăm recunoștința față de înaintașii nostri, care ne-au lăsat moștenire o unitate ce a ținut viu spiritul economic al orasului Cugir. Ne dorim ca și cei care conduc destinele tării să sprijine cu investiții sigure, Uzina Mecanică, un veritabil fanion a Companiei Naționale Romarm, pentru că aceasta merită o mult mai mare implicare în ceea ce privește investiții si comenzi din partea statului. S-a dovedit prin cifre faptul că, prin asigurare de comenzi, uzina a reusit in ultimii doi ani sa fie pe profit”, a declarat viceliderul Sindicatului Liber, Virgil Matei.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în orașul CUGIR, la data de 4 iunie 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 4 iunie 2024, pe raza orașului CUGIR.

Persoanele interesate sa ocupe un loc de munca pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectati AJOFM Alba, sectiunea Persoane fizice – Locuri de munca vacante sau se pot prezenta la sediul agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de domiciliu sau resedinta.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în orașul Cugir și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
PATISERIE ȚUPI SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 5 0758357608
ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 3 0737466103
ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 3 0737466103

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Economie

Locuri de muncă disponibile în comuna ȘIBOT, la data de 28 mai 2024

cugirinfo.ro

Publicat

în

AJOFM Alba a transmis lista cu locurile de muncă disponibile, la data de 28 mai 2024, pe raza comunei ȘIBOT.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției judetene pentru ocuparea forței de muncă, de domiciliu sau resedintă.

Vă prezentăm mai jos lista locurilor de muncă vacante în comuna ȘIBOT și numerele de telefon/adresele de e-mail ale angajatorilor, de la care puteți obține mai multe detalii:

AGENT OCUPAŢIA NR. LMV NR. TELEFON/E-MAIL
SIPIGFERM S.R.L. MEDIC VETERINAR 1 0358401297
SIPIGFERM S.R.L. TEHNICIAN VETERINAR 1 0358401297

 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir