Rămâi conectat

Actualitate

Circa 500 de cugireni au luat parte la campania de prevenție, conștientizare a stării de sănătate și testări gratuite, organizată de Farmacia FARMEX

cugirinfo.ro

Publicat

în

Circa  500 de cugireni au luat parte la Campania de prevenție, conștientizare a stării de sănătate și testări gratuite, organizată de Farmacia FARMEX

Pornind de la faptul ca sănătatea oamenilor e neprețuită, Farmacia Farmex Cugir este preocupată  de ani de zile, de acțiuni voluntare, menite să vină în sprijinul celor care simt nevoia să fie ajutați și îndrumați.

Și anul acesta, pe parcursul a două zile, timp de 18 ore, FARMEX Cugir a organizat o nouă activitate demnă de toată lauda, constând într-o atractivă și utilă campanie medicală (realizată cu sprijinul partenerului Alphega – grup internațional al farmaciilor independente), de prevenție, conștientizare a stării de sănătate și testări gratuiite desfășurată sub deviza ,,Un oraș educat, un oraș sănătos”.

În cortul instalat vis a vis de Farmacia FARMEX, situată pe strada Alexandru Sahia, peste 500 de localnici au venit să-și verifice gratuit (cu aparatură modernă de ultimă generație), starea de sănătate. Aici, o echipă de farmaciști în frunte cu managerul farmaciei FARMEX, farmacistul Bogdan Petric, i-a informat pe cei interesați, asupra modului în care pot fi evitate bolile de inimă, bolile pulmonare, le-a fost testată vârsta arterial, respectiv capacitatea pulmonară realizând în acest sens peste 1000 de teste.

„Am avut un timp extraordinar, un timp de suflet in care am facut exact ceea ce facem in fiecare zi in Farmacia Farmex, am ascultat oamenii si le-am oferit pe langa empatia, grija si pretuirea din sufletul nostru, recomandari pentru o viata sanatoasa si sfaturi legate de preventia a doua dintre cele mai intalnite patologii : bolile cardiovasculare si bolile pulmonare. S-au efectuat peste 500 de testari gratuite si au fost acordate 18 ore de discutii extrem de utile in cadrul acestui eveniment al campaniei ,,Un oras educat, un oras sanatos”. Vom continua sa luptam pentru acest lucru, sa investim in acest proiect si sa aratam comunitatii noastre ca la Farmacia Farmex sanatatea pacientului este prioritara si ca suntem o farmacie unde lumea primeste mereu mai mult decat produse farmaceutice”, a declarat managerul Farmaciei Farmex farmaistul Bogdan Petric. Potrivit acestuia, o acțiune de acest gen, ar putea avea loc în cursul lunii octombrie anul acesta.

Am aflat și câteva impresii ale oamenilor care au beneficiat de acest demers, împărtășite Farmaciei FARMEX: „Le multumesc din suflet organizatorilor. Sunt singurii care mai fac asa ceva si arata ca le pasa de noi” (D.M. – pensionar); ,, Sunt numarul 1, sunt minunati si le multumim pentru ca mereu se gandesc la noi, oamenii simplii” (L.C. casnică); ,,Nu m-am așteptat la atâta amabilitate și interes din partea farmaciei. Sunt bucuroasă că am aflat lucruri interesante despre starea mea de sănătate” (V.R. salariată).

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Proiectil de calibru 88 mm, din al doilea Razboi Mondial, descoperit la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un proiectil exploziv  calibru 88mm, din al doilea Razboi Mondial, fără focos, a fost asanat la Cugir de echipa pirotehnică a ISU Alba.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitată sa intervină în orasul Cugir, pentru asanarea unui proiectil rămas neexplodat. A fost asanat un proiectil exploziv de cal. 88 mm din al doilea Razboi Mondial fara focos. Forțe alocate: 1 x Autospecială Pirotehnică”, a transmis ISU Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

15-16 iunie 2024: La Vinerea, un colț de rai în inima naturii – Poiana cu lavandă

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest weekend la Vinerea (POIANA CU GORUNI) are loc un eveniment destinat iubitorilor de natură și de frumos. Evenimentul promite să ofere o combinație unică de natură și relaxare.

Intrarea este liberă, cu condiția achiziționării unui produs pe bază de lavandă de la standul amenjat special (buchețel, apă de lavandă, ulei).

Adresa la care va avea loc evenimentul este Calea Gorunilor, Nr. 14, sat Vinerea.

Vizitatorii pot admira câmpuri de lavandă unde se pot face poze superbe într-un peisaj de vis;

Mâncare delicioasă care va satisface toate gusturile;

Limonadă răcoritoare și cafeluță aromată pentru a vă hidrata și energiza;

Spațiu de joacă pentru copii, astfel încât cei mici să se distreze în siguranță.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 13 iunie 2024, eroii neamului au fost comemorați la Vinerea și Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 13 iunie, cu prilejul Zilei Înălțării Domnului, au fost comemorați martirii din Cugir și Vinerea, care au pierit în cele două războaie mondiale.

Evenimentul comemorativ organizat de Primărie şi Centrul Cultural a avut loc la cele două monumente din Cugir şi Vinerea. Programul activităților s-a derulat, ca de fiecare dată, cu slujbe religioase, intonarea Imnului de Stat, cel al Eroilor și al marșului Drum Bun, urmat de cântece și poezii.

La Vinerea au participat preoții și enoriașii care au sosit cu alai direct de la biserica, fluturând tricolorul. Au susținut cântece şi poezii patriotice elevii școlii gimnaziale Ioan Mihu Vinerea, însoțiți de cadrele didactice.

La Cugir au participat un sobor de preoți împreună cu enoriași pentru susținerea momentelor religioase. Momentele de cântece și poezii au fost susținute de Corul Școlii Iosif Pervain și elevii de la Cercul de Teatru al Centrului Cultural Cugir.

Cu ocazia comemorării s-au depus coroane din partea Primăriei şi a Consiliului Local Cugir, Asociației Veteranilor de Război şi a formațiunilor politice din oraş.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir