cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Circa 50 de copii au aflat cum să circule în siguranță, în cadrul lecției interactive ținută de polițiștii rutieri în parcarea Lidl din Cugir

Circa 50 de copii au aflat cum să circule în siguranță, în cadrul lecției interactive ținută de polițiștii rutieri în parcarea Lidl din Cugir

Publicat în 24.09.2016 la ora 21:06

lectie-circulatie-rutiera-cugir-lidl-sep-2016În parcarea magazinului LIDL din Cugir s-a desfășurat, în această dimineața, începând cu ora 11.00, o nouă ediție (cea de-a treia) a celei mai ample campanii naționale de educație rutieră pentru copii – ”Verde la educație pentru circulație”.

Cei circa 50 de copii au aflat chiar de la reprezentantul Compartimentului Rutier al Poliției orașului Cugir, agent șef principal, Ionel Alexandrică cum pot deveni pietoni exemplari respectând regulile de circulație.

Lecția de educație rutieră a început printr-o largă informare a agentului șef principal de poliție, în care cei mici au aflat toate obligațiile legate de semnele de circulație, dar și care sunt cele mai importante reguli de respectat atunci când doresc să traverseze strada.

Spre marea lor plăcere, copiii s-au plimbat pe covorașul cu semne de circulație expus în fața magazinului, au urmărit planșele cu indicatoarele uzuale de circulație și au pus întrebări legate de semnficația culoriii semafoarelor.

”Pentru a reduce numărul accidentelor de circulație în care sunt implicați, ca pietoni, copiii cu vârste între 4 și 14 ani, apreciez ca  foarte necesară conștientizarea de către cei mici a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație. De aceea, consider  că inițiatorii acestui demers au realizat un lucru deosebit de bun ce poate avea continuitate și care poate deveni cât mai util dacă grădinițele și școlile s-ar mobiliza în acest proiect”, ne-a declarat Alexandrică.

Tuturor participanților li s-au oferit, din partea oganizatorilor, materiale promoționale, pe care se afla înscris: ”Învață să fii un pieton exemplar” și anume: orare școlare, ecusoane, pliante cu reguli de circulație și răcporitoare.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 73 ori

Circa 50 de copii au aflat cum să circule în siguranță, în cadrul lecției interactive ținută de polițiștii rutieri în parcarea Lidl din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.