cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Circa 150 de cugireni au fost prezenți, astăzi, la Marșul pentru viață – 2018

Circa 150 de cugireni au fost prezenți, astăzi, la Marșul pentru viață – 2018

Publicat în 24.03.2018 la ora 22:08

Circa 150 de persoane au participat, la Marșul pentru viață 2018 organizat, astăzi, la Cugir prin grija Parohiei 6 „Trei Ierarhi”, a preotului paroh părintele Ioan Cândea și a soției acestuia Silvia Cândea.

Sub genericul „O lume pentru viață”, manifestarea s-a desfășurat începând cu ora 11.30 printr-o procesiune ce s-a desfășurat pornind de la Biserica Sfinții Trei Ierarhi pe traseul str. Rozelor, str. Alexandru Sahia, str. Nicolae Bălcescu până la Casa de Cultură. Aici a avut loc un program artistic susținut de Grupul vocal al Școlii Gimnaziale ,,Iosif Pervain”, coordonat de învățătoarea Cornelia Mitu și prof. Aurora Andriuc, care au interpretat piesele „Mama” și „Familia mea” subliniind prin aceasta faptul că familia este „cuibul” unde un copil crește, se dezvoltă și poate devein un stâlp pentru societatea în care trăim.

În continuare, trei elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 3 Cugir aflați sub îndrumarea profesoarei Luminița Zgubea, au transpus în versuri adevărul incontestabil al faptului că fiecare viață este un dar de la Dumnezeu și fiecare copil este o minune pentru părinții săi. Elevele Sanda Todesu și Dalia Pintea – Giurgiu au interpretat poezia scrisă de George Țărnea „Orice copil are un nume”, iar elevul Mihai Motorga s- a rugat Maicii lui Dumnezeu, să ocrotească mamele care își veghează copiii, interpretând poezia„Rugăminte Maicii Sfinte” scrisă de Niculina Mureșan. La final, Grupul „Anotimpuri” coordonat de părintele paroh Adrian Cebotari și prof. Luminița Cebotari, au interpretat piesele: „Primăvară românească” și „Fii lacrimilor Tale”.

„Încheiem aici Marșul pentru viață 2018 având convingerea că activitțile care sprijină viața și prețuirea pentru viață sunt o datorie de onoare pentru o societate care vrea să se dezvolte, să ducă mai departe și să îmbogățească ceea ce a primit de la generațiile anterioare. Vă mulțumim tuturor pentru implicare”!, lea transmis participanților părintele paroh Ioan Cândea. Prezenți la eveniment pentru a asigura ordinea (împreună cu Poliția Locală), grupa de jandarmi din Cugir condusă de pl. adj. șef Ștefan Duru a împărțit participanților și cetățenilor orașului pliante cu mesajul „Nu Așa Jandarmeria protejază”.

Din partea lor a fost organizată cu acest prilej, o activitate informativ – preventivă având ca scop: prevenirea actelor antisociale pe timpul manifestărilor publice. Tema: „Spațiul public este al tuturor”.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 605 ori

Circa 150 de cugireni au fost prezenți, astăzi, la Marșul pentru viață – 2018
4 (80%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.