Rămâi conectat

Știrea ta

Cimitirul situat pe strada Merilor din Vinerea, dat uitării de Primăria Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir se pare că a uitat că are în administrare cimitirul situat pe strada Merilor, nr. 6, unde gunoaiele și buruienile au pus stăpânire pe morminte.

Iată ce ne-a scris, în acest sens, un cititor al cugirinfo.ro care spune că a făcut demersuri pe lângă Primărie pentru a curața cimitirul și a îndepărta buruienile, care în unele locuri au ajuns la nivelul crucilor.

„Buna ziua. Doresc să aduc la cunoștința opiniei publice faptul că cimtirul din localitatea Vinerea, situat pe strada Merilor nr. 6, pare că a fost „dat uitări” de către Primăria orașului Cugir, sub a cărei administrare se află.

Acesta este e plin de bălării, buruieni, gunoaie, coroane din plastic, candele și sticle, deoarece în incinta acestuia nu există un coș de gunoi, și toate lucrurile enumerate mai sus sunt aruncate lângă zid sau chiar printre morminte.

Buruienile sunt atât de mari, încăt, în unele locuri, nu se mai văd crucile de la morminte. Nu există nimic asfaltat sau cu dale, iar când plouă se face mult noroi. Am solicitat informatii la primarie prin 544 în legătură cu bugetul alocat cimitirului și mi-au transmis că nu există un buget pentru asta. vă las mai jos raspunsul primariei Cugir la solicitarea pe care am facut-o:

În localitatea Vinerea sunt două cimitire, unul este sub administrația bisericii din localitate, care arată foarte bine, este îngrijit și are alei de pavaj, iar celalalt cimitir, despre care este vorba este în administratia primariei, care o dată pe an, sau mai rar, strânge niste gunoaie și cineva taie iarba și atât, altceva nimic, nu iluminat, nu cos de gunoi, nu pavaj, nimic.

În opinia mea Primăria Cugir se face vinovată de încălcarea Legii 102/2014 care spune clar că administratorul trebuie:

1. să asigure efectuarea şi păstrarea curăţeniei, întreţinerea drumurilor şi a aleilor, deszăpezirea acestora, colectarea şi transportul gunoaielor;
2. să respecte regulamentul de organizare şi funcţionare a cimitirului (iar acest regulament este inexistent)”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Știrea ta

În zilele ploioase, străzile Arinului și Toamnei din Vinerea arată ca după război

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mai multe străzi din Vinerea au fost reabilitate, însă nu și străzile Arinului și Toamnei, care au rămas pline de gropi și de noroi, iar după fiecare ploaie mai serioasă arată ca „după război”.

Un cititor al cugirinfo.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini în care prezintă cele două străzi. După cum se poate observa, gropile care s-au format pe străzi sunt extrem de mari, deplasarea cetățenilor realizându-se cu dificultate atât pe jos, cât și cu mașina.

„De mult timp reprezentanții Primăriei Orașului Cugir se laudă că au asfaltat multe străzi din Vinerea, însă pe aceste două străzi, nici măcar nu s-au obosit să astupe cu pietriș. Ca pieton este foarte greu să traversezi, pe vreme ploioasă, pe străzile Arinului si Toamnei, deoarece s-au format gropi uriașe. Pe aceste două străzi menționate locuiesc zeci de oameni, familii cu copii mici și sunt nevoiți să îndure nepăsarea autorităților. Vinerenii care locuiesc pe străzile Arinului și Toamnei au astupat în trecut gropile mari cu pietriș, pe timpul și banii lor, și chiar au făcut, de nenumărate ori, sesizări la Primărie, însă a fost în zadar”, a transmis cititorul.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea ta

Un crescător de ovine din Cugir susține că braconierii i-ar fi împușcat doi câini de pază, pe Valea Dăii

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un crescător de ovine din Cugir ne-a contactat și ne-a relatat că acum o săptămână de zile, braconierii i-ar fi împușcat doi dintre câinii de pază ai turmei, pe drumul forestier care duce spre Fețeni, în Valea Dăii.

Iată ce n-a relatat cetățeanul respectiv:

„În cursul săptămânii trecute, pe raza orașului Cugir, mai exact pe Valea Dăii, pe drumul către Fețeni, mi-au fost împușcați doi câini ciobănești. În timp ce treceam cu oile pe drumul forestier câini au rămas la un moment dat în urma turmei, iar eu fiind ocupat în acel moment cu mânatul acesteia nu am băgat de seama. După ce am văzut că nu mai vin am început să-i caut și i-am găsit împușcați pe marginea drumului către Fețeni. Nu știu cine ia împușcat, dar zona respectivă este plină de branconeri care organizează partide de vânătoare ilegale, iar autoritățile abilitate închid de cele mai multe ori ochii. Pentru braconieri a fost simplu să apese pe trăgaci și să împuște cei doi câini, însă nu s-au gândit cât de mult costă șă crești și să hrănești un câine de pază pentru o turma de oi. Autoritățile ar trebui să ia măsuri împotriva celor care dețin arme de vânătoare ilegal, deoarece în zona respectivă a ajuns să-ți fie frică să mai mergi pe drumul forestrier ca nu cumva să fi confundat cu un animal sălbatic și să fi împușcat. Cei de la Fondul de Vânătoare sunt la curent cu problema braconierilor și au promis că o să ia măsuri împotriva acestora”.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știrea ta

Pavajul se „scufundă” pe Bulevardul Alexandu Sahia, dar autoritățile locale nu par a fi interesate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Pavajul de pe Bulevardul Alexandu Sahia a început să se „scufunde” la propriu, iar autoritățile locale, care au fost anunțate nu au intreprins nimic de mai bine de două săptămâni de când au fost sesizate cu privire la aceasta problemă.

Iată ce ne-a scris un cititor al cugirinfo.ro, pe aceast temă: „De două săptămâni pavajul de pe Bulevardul Alexandu Sahia, din apropierea intersecției cu străzile 21 decembrie 1989 și Rozelor a început să se „scfunde”. Am anunțat Primăria Cugir despre acestă problemă însă au trecut două săptămâni fără ca măcar cineva de la primărie să vină și să vadă despre ce este vorba, ca să nu mai vorbim de remedierea problemei. Chiar nu-i pasă nimănui din primărie că se degradează această arteră emblematică a Cugirului?”


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir