cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Cerșetoare din județele Cluj si Bistrița Năsăud care cerșeau la Vinerea sancționate de jandarmi

Cerșetoare din județele Cluj si Bistrița Năsăud care cerșeau la Vinerea sancționate de jandarmi

Publicat în 02.06.2014 la ora 13:56

jandarmiPatru femei care cerşeau în localitatea Vinerea au fost oprite de un echipaj mixt de poliţie şi jandarmerie şi au fost sancţionate contravenţional.

Potrivit Jandarmeriei Alba, “cele patru provin dintr-o comunitate care staţionează temporar pe malul Râului Cugir, la intrarea dinspre Alba Iulia în comuna Şibot. Începând cu ora 10.30 au început să bată la uşile locuinţelor din Vinerea cerând mâncare, haine şi bani. Exasperaţi de insistenţele lor, mai mulţi cetăţeni au solicitat intervenţia forţelor de ordine astfel încât în scurt timp acestea au fost interpelate de un echipaj mixt de poliţie şi jandarmerie. Identificate ca fiind M.L. ( 17 ani ), Aurica L. ( 19 ani ), Laura C. ( 32 de ani), toate domiciliate pe raza comunei Recea – Cristur, jud. Cluj şi Minerva L. ( 27 de ani ), din Sângeorz Băi, jud. Bistriţa Năsăud, au fost sancţionate cu amendă în valoare totală de 700 de lei.”

Reprezentanții Jandarmeriei indică cetăţenilor să nu încurajeze cerşetoria, să-i semnaleze prompt la 112 pe cei care o practică şi reamintim că, potrivit normelor legale, apelarea la mila publicului de către o persoană aptă de muncă precum şi determinarea unei persoane la săvârşirea unor astfel de fapte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei. De asemenea, aduc în atenţie că fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 655 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.