Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Cercurile de creaţie ale Şcolii „Ioan Mihu” din Vinerea se pregătesc de sărbătorile pascale

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

cerc creatie VinereaLa aproape o jumătate de an de când la Şcoala Generală „Ioan Mihu” din Vinerea – Cugir s-au înfiinţat două cercuri de meşteşuguri tradiţionale, unul de cultură religioasă – icoane pe sticlă şi altul de cusături şi ţesături tradiţionale, se poate afirma că rezultatele s-au dovedit peste aşteptări.

Cel puţin aşa susţin cele două instructoare, Daniele Turlea şi Doina Gruian, care consideră că iniţiativa venită din partea Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, susţinută de Asociaţia „Câmpul Pâinii – Vinerea” şi Primăria Cugir a reuşit să revigoreze cele două meşteşuguri tradiţionale, să le promoveze şi să le transmită în rândul generaţiilor tinere. Cei 35 de copii, cursanţi ai celor două cercuri, au pregătit lucrări deosebit de frumoase la care au muncit cu multă pasiune şi dăruire chiar şi în timpul vacanţei intertrimestriale.  Astfel, au fost confecţionate felicitări şi mărţişoare pe care copiii le-au dăruit de 1 şi 8 Martie femeilor prezente la cele două biserici ale satului, precum şi femeilor mai vârstnice care n-au put veni la biserică. Potrivit celor două instructoare, în pragul sărbătorilor de Paşti sunt în pregătire icoane pentru o expoziţie ce va fi organizată la Biserica „Sfântul Nicolae” din Vinerea. O altă expoziţie cu lucrări realizate de cele două cercuri va avea loc la Casa de cultură din Cugir, iar vineri, 11 aprilie, copiii vor fi prezenţi la Alba Mall, unde vor participa alături de alte centre şi şcoli din judeţ la un eveniment organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul Cultural „Augustin Bena” Alba Iulia, în cadrul proiectului „Salonul judeţean de icoane şi obiceiuri de Paşti”. „Apreciem eforturile depuse de elevi şi de cele două doamne instructoare, Daniele Turlea şi Doina Gruian, cărora le dorim mult spor la realizarea unor lucruri atât de frumoase şi pe care vrem să le vedem expuse nu doar în ţară, cât şi pe alte meridiane ale lumii”, ne-a declarat învăţătoarea Anca Herlea – preşedinta Asociaţiei „Câmpul Pâinii’’ – Vinerea.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Cârjean Ana Teodora, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub coordonarea doamnelor profesoare Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal, eleva Cârjean Ana Teodora din clasa a V-a la Școala Gimnazială Singidava din Cugir a reprezentat județul Alba la Etapa Națională a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească (Limba și Literatura Română și Religie), desfășurată în perioada 15 – 19 mai 2024 la Craiova, județul Dolj.

Potrivit celor două cadre didactice care au îndrumat-o pe elevă, pasiunea, seriozitatea, ambiția, spiritul competitiv și dorința de autodepășiere sunt atribute care o caracterizează pe Ana. Ea a obținut Premiul al II -lea cu un punctaj de 98,5 de puncte, un rezultat care îi încununează munca asiduă, consecventă și motivată.

„Succesul înseamnă să ai curaj, hotărâre și voința de a deveni persoana care crezi că trebuie să fii. O felicităm pe tânăra și ambițioasa performeră, pe cele două cadre didactice coordonatoare și familia Anei Teodora!”, transmite conducerea unității școlare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Singidava Cugir – Mențiune la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa de fotbal a Școlii Singidava Cugir formată din elevii: AVRAM BOGDAN, PETRESCU RAUL, SIRITEANU TUDOR, MITEA PATRIK, MITIU RAREȘ, LAKATOȘ FLORIN, GYAPIAȘ PAUL, PERJERIU DARIUS ANDREI, MIHĂILĂ ADELIN, BUTA IULIAN, ALMĂȘAN IULIAN, TIMOFTE GRAȚIAN (clasele VII-VIII) s-a clasat pe locul V la faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar desfășurată la Târgoviște în perioada 15 – 17 mai 2024.

Pentru prestația lor, elevii antrenați de prof. Avram Traian au obținut Mențiune, performanță valoroasă pentru care merită felicitări!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir