cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Centura ocolitoare a localităţii Vinerea începe să prindă contur. Lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul acestui an

Centura ocolitoare a localităţii Vinerea începe să prindă contur. Lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul acestui an

Publicat în 24.04.2020 la ora 19:17

Lucrările la centura ocolitoare a localităţii Vinerea, executate pe baza unei finanțări atrase de administrația locală a orașului Cugir, prin PNDL, încep să primdă contur.

La finalizarea centurii, Vinerea va scăpa de traficul zilnic spre și dinspre Cugir, inclusiv de transportul de marfă spre și dinspre zonele industriale ale acestuia. Contractul de execuție a fost atribuit firmei S.C. Elis Pavaje, câștigătoare a licitației publice organizate de administrația locală.

Termenul de execuție este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea totală a investiției este de peste 11,5 milioane de lei, din Programul Naţional de Dezvoltare Locală și bugetul local al orașului Cugir.

”Din planul de mobilitate care l-am făcut anul trecut în orașul Cugir, a ieșit prioritară această lucrare, atât pentru locuitorii din Vinerea, dar și pentru cei din trafic pentru că am avut foarte multe accidente din cauza traficului din localitatea Vinerea cu pietoni și oameni care și-au pierdut viața (…). Sperăm ca până la sfârșitul anului să încheiem această lucrare. Pe centura ocolitoare se va circula cu un regim de viteză mai mare, pentru că asta am și dorit, să fluidizăm traficul. Centura este de asemenea importantă pentru că, conform planul de mobilitate urbană, toate străzile cu transport public vor intra la modernizare, inclusiv strada Principală din Vinerea și era imposibil să avem și lucrări și trafic” spune edilul de la Cugir.

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de aproximativ 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi al unui drum de exploatare agricolă.

Potrivit reprezentanților primăriei, lucrarea este executată în proporție de 30 la sută, fiind executate 90 la sută din săpături și 90 la sută din lucrarea de balastare. Au fost realizate deja 5 podeţe cu tubulatură, 3 podeţe dalate și au fost reabilitate două treceri la nivel de cale ferată.

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban, este de părere că realizarea unei rute ocolitoare pentru Vinerea generează mai multă siguranță pentru participanții la trafic, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni.

”În momentul de față, traficul dinspre și înspre Cugir trece prin mijlocul localității Vinerea, de la mașini mici până la mașini de mare tonaj încărcate cu material lemnos sau TIR-uri ale societăților comerciale, producătoare de piese auto, armament și muniție. Acest lucru implică o serie de riscuri, care vor fi eliminate odată cu direcționarea circulației în afara localității”, explică primarul Teban.

Acest articol a fost citit de 1917 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.