Rămâi conectat

Administraţie

Centura ocolitoare a localităţii Vinerea începe să prindă contur. Lucrările ar putea fi finalizate până la sfârșitul acestui an

cugirinfo.ro

Publicat

în

Lucrările la centura ocolitoare a localităţii Vinerea, executate pe baza unei finanțări atrase de administrația locală a orașului Cugir, prin PNDL, încep să primdă contur.

La finalizarea centurii, Vinerea va scăpa de traficul zilnic spre și dinspre Cugir, inclusiv de transportul de marfă spre și dinspre zonele industriale ale acestuia. Contractul de execuție a fost atribuit firmei S.C. Elis Pavaje, câștigătoare a licitației publice organizate de administrația locală.

Termenul de execuție este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea totală a investiției este de peste 11,5 milioane de lei, din Programul Naţional de Dezvoltare Locală și bugetul local al orașului Cugir.

”Din planul de mobilitate care l-am făcut anul trecut în orașul Cugir, a ieșit prioritară această lucrare, atât pentru locuitorii din Vinerea, dar și pentru cei din trafic pentru că am avut foarte multe accidente din cauza traficului din localitatea Vinerea cu pietoni și oameni care și-au pierdut viața (…). Sperăm ca până la sfârșitul anului să încheiem această lucrare. Pe centura ocolitoare se va circula cu un regim de viteză mai mare, pentru că asta am și dorit, să fluidizăm traficul. Centura este de asemenea importantă pentru că, conform planul de mobilitate urbană, toate străzile cu transport public vor intra la modernizare, inclusiv strada Principală din Vinerea și era imposibil să avem și lucrări și trafic” spune edilul de la Cugir.

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de aproximativ 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi al unui drum de exploatare agricolă.

Potrivit reprezentanților primăriei, lucrarea este executată în proporție de 30 la sută, fiind executate 90 la sută din săpături și 90 la sută din lucrarea de balastare. Au fost realizate deja 5 podeţe cu tubulatură, 3 podeţe dalate și au fost reabilitate două treceri la nivel de cale ferată.

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban, este de părere că realizarea unei rute ocolitoare pentru Vinerea generează mai multă siguranță pentru participanții la trafic, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni.

”În momentul de față, traficul dinspre și înspre Cugir trece prin mijlocul localității Vinerea, de la mașini mici până la mașini de mare tonaj încărcate cu material lemnos sau TIR-uri ale societăților comerciale, producătoare de piese auto, armament și muniție. Acest lucru implică o serie de riscuri, care vor fi eliminate odată cu direcționarea circulației în afara localității”, explică primarul Teban.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir