cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Centrul pentru tăierea şi comercializarea mieilor din Cugir se va deschide marţi, 30 aprilie

Centrul pentru tăierea şi comercializarea mieilor din Cugir se va deschide marţi, 30 aprilie

Publicat în 29.04.2013 la ora 16:59

Oraşul Cugir va avea începând de marţi 30 aprilie, o locaţie specială destinată sacrificării mieilor care va funcţiona până pe data de 5 mai. Destinaţia aleasă pentru tăierea şi comercializarea cărnii de miel, înainte de sărbătorile de Paşte se afla în incinta noului şi modernului târg de animale situat pe strada Serelor, din localitate.

Potrivit medicului veterinar Adrian Popescu, spaţiul este încadrat într-un loc ales pentru abatorul ce va fi amenajat şi pentru sacrificarea altor animale, acesta urmând a fi utilat pe parcurs cu tot ceea ce este necesar. Locul destinat acesui scop va fi dotat cu camere de sacrificare, tranşare şi comercializare, cu cabine frigorifice şi patru cântatre electonice pentru vânzare.

Centrul va fi asigurat în permanenţă, pe parcursul acestor zile, cu medic care va supraveghea în permanenţă ca activitatea de sacrificare şi comercializare a mieilor să se facă conform normelor sanitar veterinare.

Localnicii îşi vor putea cumpăra carne de miel şi de la comercianţii care deţin spaţii de vânzare în Piaţa ,,Complex” a oraşului, iar asistența şi controlul sanitar-veterinar vor fi asigurate de doi medici”, a precizat dr. Adrian Popescu.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 257 ori

Centrul pentru tăierea şi comercializarea mieilor din Cugir se va deschide marţi, 30 aprilie
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.