cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba a organizat, ieri, un concert de pricesne la Biserica „Adormirii Maicii Domnului ” din Cugir

Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba a organizat, ieri, un concert de pricesne la Biserica „Adormirii Maicii Domnului ” din Cugir

Publicat în 09.04.2017 la ora 13:31

Conform datei stabilite, (8 aprilie 2017), Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Cugir, a găzduit ieri seară un deosebit de atractiv concert de pricesne cu temă specifică Sărbătorilor Pascale.

Evenimentul desfășurat în lăcașul  de cult din Cugir, organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Consiliul Județean Alba cu sprijinul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, a adunat câteva sute de persoane venite să se bucure de prestația recunoscută a  valoroșilor interpreți ai  amintitei instituții județene de cultură.

Participanții la concert au fost impresionați de cântecele religioase susținute de îndrăgiții artiști: Roxana Reche, Cătălin Hașa, Maria Filimon, Dorina Narița, Floricica Moga, cărora  li s-au  alăturat cei trei valoroși tenori : Bogdan Cornea, Emanuel Lazăr și Alexandru Grigoriță, componenți ai Grupului Coral al Seminarului Teologic „Sfântul Simion Ștefan” și al Facultății de Teologie Ortodoxă Alba Iulia.

Un emoționant recital de pricesne a susținut interpreta de muzică populară Leontina Fărcaș alături de grupul de copii „Muguri de tezaur ”, grup pe care cunoscuta artistă l-a înfințat și pe care îl conduce de nouă ani în cadrul centrului albaiulian de cultură. De remarcat  acompaniamentul acordat artiștilor de către Cvartetului de Coarde al Centrul „Augustin Bena” Alba, coordonat de dirijorul și managerul Alexandru Pal.

Manifestarea a fost onorată de părinții parohi: Mircea Giurgea (gazda evenimentului), Mircea Moșneag și Adrian Cebotari, președintele Asociației „Pro Cugir” – ing. Aurel Voicu, directoarea Casei de Cultură – prof. Rodica Florea.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 92 ori

Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba a organizat, ieri, un concert de pricesne la Biserica „Adormirii Maicii Domnului ” din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.