cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Centrul Cultural Cugir împreună cu instituțiile de învățământ din oraș au organizat, ieri seară, un spectacol literar – artistic dedicat Zilei Naționale a României

Centrul Cultural Cugir împreună cu instituțiile de învățământ din oraș au organizat, ieri seară, un spectacol literar – artistic dedicat Zilei Naționale a României

Publicat în 29.11.2019 la ora 12:40

După intonarea Imnului de Stat al României, programul a continuat cu un spectacol de cântece, poezii patriotice și scenete, pregătite de grupuri de elevi și preșcolari de la unitățiile de învățământ din oraș alături de membrii cercurilor artistice aparținând Centrului Cultural Cugir.

Pe scena de spectacole a instituâiei de cultură au susținut momente artistice: Fanfara de copii a Centrului Cultural Cugir (condusă de Petru Adam), aceștia interpretând emoționante cântece patriotice, după care, membrii Cercului de Chitară a Centrului Cultural Cugir, coordonați de prof. Silviu Oprișiu, au susținut la rândul lor, un frumos program de cântece patriotice pe acorduri de chitară și cajon.

Au urmat actorii Cercului de Teatru al Centrului Cultural Cugir (pregătiți de regizoarea Maria Dodoc), care au prezentat poezii patriotice din operele unor poeți români, însoțite de un montaj scenic. Un moment special, care a încântat asistența l-a constituit Grupul „Anotimpuri” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir (coordonat de pr. Adrian Cebotari și prof. Luminița Cebotari) cu intepretări de cântece patriotice, urmat de un grupaj de cântece aparținând corului de elevi de la Școala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir, coordonat de profesoarele Rodica Gălățeanu și Aurora Andriuc.

De un real success s-a bucurat și miniprogramul susținut de elevii Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu ” – Vinerea (coordonați de prof. Laura Teban și prof. Nicoleta Sibișan), care au prezetat în fața publicului sceneta „La Mulți Ani România!”, precum și interpretarea emoționantă a scenetei ,,Spre Marea Unire”, pusă în scenă de către elevii Școlii Gimnaziale „Singidava” Cugir,(coordinator prof. Nicoleta Văsuți).

Finalul evenimentului, a aparținut elevilor, de la Colegiul Teoretic „David Prodan” (coordonați de prof. Ionela Cosmescu și Adriana Copăceanu),care au prezentat un montaj cultural – artistic format din cântece și poezie patriotică.

Conatantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 99 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.