cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Centre sociale amenajate în spaţii şcolare, la Cugir

Centre sociale amenajate în spaţii şcolare, la Cugir

Publicat în 02.10.2013 la ora 21:00

Consilierii locali din Cugir vor cere Ministerului Educaţiei Naţionale, printr-un proiect de hotărâre, să emită un aviz de conformitate, în vederea transformării Grădiniţelor nr.1 (strada Râul Mic, nr. 105), a grădiniţei nr.2  (str. 21 Decembrie 1989, nr. 87) şi a Şcolii generale din localitatea Călene în centre sociale.
primaria CugirPotrivit primarului Adrian Teban, în cadrul fostei grădiniţe situată pe str. Râul Mic, nr. 105 va fi amenajat un centru social de urgenţă pentru persoane fără adăpost, persoane care până în prezent nu au unde se adăposti în condiţii extreme (ger, caniculă etc.) din cauza inexistenţei pe plan local a unui astfel de serviciu. În atenţia conducerii primăriei se află şi persoanele vârstnice de pe raza oraşului Cugir, pentru îngrijirea cărora se doreşte înfiinţarea unui cămin în spaţiul fostei grădiniţe nr.2. “Considerăm că înfiinţarea unui astfel de cămin pentru persoane vârstnice reprezintă o necesitate, serviciul de asistenţă socială confruntându-se cu numeroase solicitări în acest sens”, spune Teban.
Pentru locuitorii din cătunul de munte Călene, administraţia cugireană doreşte ca în spaţiul fostei şcoli generale să amenajeze un cabinet de asistenţă medicală comunitară care să ofere asistenţă şi consiliere medicală primară.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 382 ori

Centre sociale amenajate în spaţii şcolare, la Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *