Rămâi conectat

Actualitate

Cei peste 800 de spectatori prezenți în cea de-a doua zi a Festivalului “Zilele Tineretului” de la Cugir au avut parte de muzică de calitate

cugirinfo.ro

Publicat

în

zilele-tineretului-la-cugir-ziua-a-douaPenultima zi a Festivalului „Zilele Tineretului” s-a desfăşurat într-o atmosferă de adevărată sărbătoare pentru cei peste 800 de participanţi prezenţi la mult aşteptatul eveniment, nerăbdători să-i privească şi să-i asculte pe Ducu Bertzi, formaţia „Milenium C”,  Grupul „Aprentis”, pe soliştii Mircea Bodoloan, Adrian Ivaniţchi, Adrian Berinde şi Nightloosers.

Fiecare dintre formaţii a avut farmecul ei aparte, artiştii reuşind să dea tot ce le-a stat în putinţă, prin recitaluri care mai de care mai valoroase făcând publicul să-i aplaude la scenă deschisă şi să danseze după melodiile interpretate din toată inima de fiecare în parte.

Nu putem trece cu vederea că manifestarea a devenit un teren propice şi pentru campania electorală destinată alegerilor europarlamentare care vor avea loc peste trei săptămâni. Un prilej potrivit pentru a-şi face prezenţa staff-ul judeţean al PNL Alba  în frunte cu liderul Teodor Atanasiu, deputatul Dan Simedru, vicele judeţean şi candidat la alegerile pentru Bruxelles,  Florin Roman, consilierul judeţean Nicuşor Mihai, directorul PIC Emil Muntean şi nu în ultimul rând primarul Adrian Teban-gazda evenimentului.

Dar, marea surpriză a serii a fost momentul în care în piaţeta Casei de Cultură şi-a făcut apariţia deputatul Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal. Acesta a declarat că a fost prezent sâmbătă într-o vizită de susţinere a unui candidat PNL din judeţul Hunedoara, iar misiunea lui la Cugir este de a-i fi alături altui candidat la alegerile din 25 mai şi anume colegului său de partid Florin Roman.

Bine dispus, parlamentarul a făcut o baie de mulţime, salutând pe cei prezenţi, fotografiindu-se alături de mai mulţi participanţi la evenimentul artistic. Potrivit declaraţiei sale, duminică dimineaţa va fi prezent la o întâlnire cu cetăţenii, în Piaţa 1 Mai din Cugir.

Nu putem încheia fără a scoate în evidenţă climatul de ordine în care s-au desfăşurat cele două zile ale Festivalului cugirean, sub supravegherea grupei de jandarmi din Cugir, precum şi a angajaţilor din cadrul Poliţiei Locale.

Duminică, concert Mircea Vintilă.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Bărbat de 38 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea cu permisul suspendat, pe o stradă din Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

Duminică, 19 mai 2024, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 38 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Regimentul V Vânători din Alba Iulia, având permisul de conducere suspendat.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir