cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Cei 159 de ani trecuți de la Unirea Principatelor Române, celebrați la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir

Cei 159 de ani trecuți de la Unirea Principatelor Române, celebrați la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir

Publicat în 25.01.2018 la ora 16:41

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române și a împlinirii a 159 de ani de la dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor în Moldova, respectiv în Țara Românească, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir au desfășurat o serie de activități cultural –artistice menit a marca acest eveniment.

Pe ritmurile „Horei Unirii”, profesoara de istorie Irina Andrei a prezentat participanților principalele coordonate istorice, semnificația și importanța acestei zile de 24 ianuarie, (cunoscută ca „Mica Unire”), care a constituit o etapă importantă în procesul de înfăptuire a Statului român modern.

Alături de profesorul documentarist Florica Adam, profesoara de istorie a căutat să insufle tinerei generații sentimente patriotice, cum ar fi: prețuirea înaintașilor noștri, mândria apartenenței la neamul românesc, cât și dragostea față de țara natală. Elevii au purtat în piept cocarde tricolore confecționate de ei special pentru acest eveniment.

Tot ei au realizat și un colaj cu imagini și informații, ce au redat atmosfera din preajma zilei actului „Micii Uniri”. Activitatea a fost presărată cu cântece patriotice, specifice acestei zile de importanță crucială pentru poporul român.

Acest articol a fost citit de 72 ori

Cei 159 de ani trecuți de la Unirea Principatelor Române, celebrați la Școala Gimnazială „Singidava” din Cugir
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.