Rămâi conectat

Sport

Cea de-a IV-a etapă a Festivalului “Open Şah Alba” disputată la Alba Iulia a fost dominată de cugireanul Mihai Vîlceanu

cugirinfo.ro

Publicat

în

open-sah-alba-iulia-aug-2014Cea de-a IV-a etapă a festivalului  “Open Şah Alba”, organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în memoria maestrului Mihail Breaz, nu a început sub cele mai bune auspicii.

Turneul, la care au avut dreptul să participe doar veterani şi jucători nelegitimaţi, a fost dominat de la un capăt la celălalt de experimentatul candidat de maestru Mihai Vîlceanu (Cugir) care a câştigat toate cele 7 partide, obţinând a doua victorie de etapă, după ce în urmă cu o lună s-a impus în turneul de la Avram Iancu.

Fiind destinată în special amatorilor care joacă zilnic şah în aer liber, organizatorii au ales ca loc de desfăşurarea careul şahist din Parcul Unirii din Alba Iulia. Din păcate condiţiile meteo la ora de start a turneului nu au fost favorabile, aşa încât s-a decis în ultimul moment mutarea locului de desfăşurare în Sala Unirii din Alba Iulia.

Odată depăsite aceste probleme organizatorice, turneul s-a desfăşurat în condiţii foarte bune. Festivitatea de deschidere, la care au fost prezente soţia Maria şi fiica Mihaela ale regretatului maestru Mihai Breaz, a început cu o evocare a activităţii maestrului de către Radu Cormoş, un bun prieten şi fost adversar al acestuia în numeroase confruntări pe eşicherul şahist. Au mai transmis mesaje participanţilor Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, dar şi foştii elevi ai maestrului Mihail Breaz, Dorin Şerdean şi Marius Ceteraş, după care cei 29 de participanţi la turneu au început disputele, care s-au desfăşurat pe parcursul a 7 runde în sistem elveţian.

Pe locul secund s-a clasat Mircea Cepoiu (Alba Iulia) cu 5,5 puncte, în timp ce al treilea loc pe podium, şi ultimul care acordă dreptul de calificare direct în finală, a fost ocupat de Iosif Cotoară (Cugir), jucătorul cugirean stabilit la Madrid şi aflat în concediu în România obţinând 5 puncte.

S-au mai acordat premii speciale pentru primii clasaţi la mai multe categorii, după cum urmează: Ioan Zaharie (Cugir) – locul 1 veterani, Emanuil Pop (Aiud) – locul 2 veterani, Ioan Roncea (Sebeş) – locul 3 veterani, Samoil Dan (Alba Iulia) – locul 1 jucători locali, Gabriel Ciobotă (Alba Iulia) – locul 2 jucători locali, Adrian Contor (Alba Iulia) – locul 3 jucători locali, Andreea Roşca (Teiuş) – locul 1 feminin, Adrian Raul Truţă (Mihalţ) – locul 1 copii sub 12 ani, Cătălin Marina (Teiuş) – locul 1 copii sub 10 ani şi Maria Roşca (Teiuş) – locul 1 copii sub 8 ani.

Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia), secondat de Radu Ţâmpea (Alba Iulia), campionul naţional de copii sub 8 ani aflându-se pentru prima dată în rolul de arbitru.

Programul următoarelor etape ale festivalului este următorul: Alba Iulia (Sala Unirii – luni 18 august), Cugir (Căminul Cultural – marţi 19 august), Aiud (Pensiunea Melinda – miercuri 20 august), Teiuş (Căminul Cultural – joi 21 august), Blaj (Disco Opera – vineri 22 august) şi Sebeş (Primăria Sebeş – sâmbătă 23 august). Toate vor începe la orele 16, înscrierile urmând a fi validate în intervalul orar 15.30 – 16.00. La aceste turnee au dreptul să participe atât jucători legitimaţi, cât şi jucători nelegitimaţi. Turneele finale se vor desfăşura duminică 24 august la Sala Unirii din  Alba Iulia începând cu orele 10.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Rezultat remarcabil al alergătorului cugirean Vasile Hârjoc, la Semimaratonul Eroilor Neamului

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 27 mai 2023, în municipiul Bistrița a avut loc prima ediție a Semimaratonului, dedicat Eroilor Neamului din Primul și cel de-al Doilea Război Mondial precum și celor din teatrele de operațiuni și care s-au întors acasă cu diferite probleme.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Invictus România, împreună cu Primăria Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”,

Au participat peste 600 de sportivi din țară și străinătate, alergători la probele de cros 5 km, Ștafeta Semimaraton 4×5 km și Semimaraton individul.

A avut loc și o cursă a copiilor, pe categorii de vârstă: 4 – 8 ani, 9 – 11 ani, 12 – 14 ani.

Prezent la eveniment, atletul veteran  din Cugir, Vasile Hârjoc, legitimat la C.S. „Metalurgistul” Cugir, a terminat cursa de Ștafetă mixtă pe locul 4, timpul său pe primul schimb fiind de 22 min. și 35 sec.

Au fost înscrise la Ștafetă 80 de echipe a patru alergători, 100 sportivi la cros și 80 alergători la semimaraton individual. Toate locurile fiind ocupate din timp. Lotul Franței a fost  cel mai numeros.

„Scopul organizării acestui concurs de alergare a fost acela de a sărbători prin sport Ziua Eroilor, sărbătorită pe data de 25 mai. Prin acest eveniment sportiv s-a dorit un omagiu celor care au luptat și au căzut pe câmpul de luptă, precum și tuturor celor care au fost în teatrele de operații și s-au întors acasă cu diferite probleme”, ne-a declarat Vasile Hârjoc.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alergătorul cugirean, Vasile Hârjoc, primul la Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 20 mai 2023, în pădurea „Trivale” din Pitești s-a desfășurat Campionatul Național de Cros rezervat atleților Masters, eveniment la care au luat parte sute de alergători din întreaga țară.

Probele de concurs au fost de 8 km pentru categorii (de la plus 35 la plus 65 de ani) și de 6 km (de la plus 70 până la plus 90 de ani).

 Județul Alba a fost reprezentat de binecunoscuții și valoroșii atleți Vasile Hârjoc de la CS „Metalurgistul” Cugir și Ilie Cioca de la CSM Unirea Alba Iulia.

Și de această dată, sportivii Județului Alba au repurtat un mare succes.

Astfel, Vasile Hțrjoc (antrenor prof. Ghe Hăprean) a obținut locul I la categoria +70 ani cu timpul de 28 minute 58 secunde pe distanța de 6000 metri, iar Ilie Cioca +75 ani, tot locul I cu timpul de 30 minut 15 secunde pe aceeași distanță de 6000 metri.

Cei doi alergători au dorit să transmită mulțumiri cluburilor pentru susținere și încurajare, iar noi, în numele ziarului Unirea le dorim noi performanțe în competițiile ce urmează.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Aur și argint obținut de boxerii din Cugir, la Memorialul „Nicolae Talpoș” și „Teodor Silaghi” de la Salonta

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 20-21 mai 2023, orașul Salonta, județul Bihor, a fost gazda Memorialului „Nicolae Talpoș” și „SilaghiTudor”, eveniment la care au luat parte mai multe cluburi și asociații sportive din țară precum: CS „Metalurgistul” Cugir, „Banatul Timișoara”, „Geolgău București”, echipa lui Feri Vaștag de la Reșița și echipa locală CSM Arad.

Competiția a fost onorată și de prezența a două echipe din Ungaria și două din Polonia.

Clubul Sportiv „Metalurgistul” Cugir a „recidivat” din nou obținând aurul prin Petra Sorin (categ 57 kg. Tineret) și doua medalii de argint prin Ionașcu Marian (categ. 57 kg. Tineret) și Groza Cătălin (categ. 67 kg Tineret), fiecare disputând câte doua meciuri.

„Atmosfera in sala de sport „Nicolae Talpoș” a fost una incendiară ridicându-se la valoarea competitorilor. A fost primul meci al boxerilor cugireni din anul acesta fapt care m-a bucurat nespus de mult, evoluția băieților mei întrecându-mi așteptările”, ne-a declarant antrenorul Gigi Constantin.

Potrivit maestrului Constantin, la acest turneu a participat și seniorul Radu Laurentiu la categoria 63 kg acesta nereușind sa boxeze deoarece adversarul său din Polonia nu s-a prezentat la meci.

„Noi ne pregătim in continuare pentru că urmează finalele la campionatele naționale la toate categoriile de vârstă. Sunt fericit ca băieții au mai adus 3 medalii Clubului Sportiv „Metalulgistul” Cugir. Petra Sorin și Ionaș Marian sunt elevii al Colegiului Tehnic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, iar Groza Cătălin este elev al Colegiului Național „David Prodan” Cugir”, a mai declarat antrenorul Gigi Constantin.

Îi felicităm și noi pe bravii pugiliști și le dorim mult succes în competițiile de viitor!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir